deltoro_hellboy.jpg Tužna vijest za brojne obožavatelje koji iščekuju ekranizaciju Tolkienovog Hobbita, meksički redatelj Guillermo del Toro odstupio je s projekta zbog brojnih produkcijskih zastoja.

deltoro_hellboy.jpgTužna vijest za brojne obožavatelje koji iščekuju ekranizaciju Tolkienovog Hobbita, meksički redatelj Guillermo del Toro odstupio je s projekta zbog brojnih produkcijskih zastoja.

Del Toro je u ponedjeljak objavio da zbog brojnih zastoja u produkciji ne može više raditi na dvodjelnom fantasy filmu “Hobbit”. Njegova nestrpljivost s odugovlačenjem filma razumljiva je jer nakon njega treba raditi na brojnim drugim projektima za Universal.

Izgleda da zastoji sa snimanjem “Hobbita” proizlaze iz Metro-Goldwyn-Mayerovih financijskih problema. Srećom, Peter Jackson za sada ne napušta projekt, a iako više nije za čelom, del Toro je spreman pomagati oko scenarija. “Hobbit” je trenutno zakazan za 2012. godinu.

Guillermo del Toro će za Universal režirati četiri filma, od kojih je prvi oživljavanje klasičnih monster filmova (ove godine je izišao Wolfman koji je započeo trend). Novi Frankenstein u del Torovoj režiji nastavlja tradiciju, a uslijedit će i “Creature from the Black Lagoon”, “The Invisible Man” i “Dracula: Year Zero” pod različitim redateljskim palicama.

Drugi gotički horror kojeg će del Toro režirati jest “Dr. Jekyll and Mr. Hyde”, a radit će i remake “Slaughterhouse-Five”. Konačno iznenađenje jest ekranizacija Dan Simmonsovog romana “Drood”. Uz sve te projekte, meksički redatelj se nada naći vremena i za ono što bi mogao biti prvi mainstream visokobudžetni igrani film prema djelima H. P. Lovecrafta. Riječ je o noveli “At the Mountains of Madness” koju del Toro pokušava progurati protekle četiri godine. Zaposlenom redatelju možemo samo zaželjeti sreću.