johnny-depp-tim-burton-100Tim Burton okuplja snimateljski tim i jaka glumačka imena za novi zahtjevni projekt Dark Shadows, film koji će biti temeljen na gotičkoj istoimenoj tv seriji koja se emitirala od 1966. do 1971.

johnny-depp-tim-burtonTim Burton okuplja snimateljski tim i jaka glumačka imena za novi zahtjevni projekt Dark Shadows, film koji će biti temeljen na gotičkoj istoimenoj tv seriji koja se emitirala od 1966. do 1971.

Dark Shadows bavi se životom misteriozne obitelji iz gradića Maine na koju je bačena kletva, a posljednja vijest je početak nove suradnje Burtona i Michelle Pfeiffer, gdje će glumica utjeloviti povučenu gazdaricu kuće Elizabeth Collins Stoddard kojoj je muž nestao prije 10 godina. Uz Pfeiffer, potvrđena imena čine Johnny Depp, Helena Bonham Carter, Eva Green, Jackie Earle Haley i Bella Heathcote.

TV Show, u svom stilu specifično “burtonovski”, imao je dakle važan utjecaj na stil i usmjerenje Tima Burtona, ali i na Johnny Deppa, stoga je za pretpostaviti da će se Burton oko ovog neobičnog projekta dobro potruditi, što potvrđuje energičan pred-produkcijski angažman.