spider-man-chest-detail1Konačno možemo vidjeti prve službene fotografije glumaca Chrisa Evansa i Andrewa Garfielda u kostimima Captain Americe i Spider-Mana.

Captain-America-Official-CostumeKonačno možemo vidjeti prve službene fotografije glumaca Chrisa Evansa i Andrewa Garfielda u kostimima Captain Americe i Spider-Mana.

Uniformu budućeg prethodnika Avengersa već smo vidjeli na kaskaderu, ali ovo je prva jasna fotografija glumca u kostimu. Ono što vidimo je odijelo koje njegov lik nosi tokom i poslije drugog svjetskog rata, a kostim u modernom dobu još nismo imali prilike vidjeti.

Američkom super-vojniku filmski protivnik je nacist Crvena Lubanja kojeg tumači Hugo Weaving. Film dolazi u kina tokom srpnja ove godine.

Drugi kostim koji imamo priliku analizirati je onaj novog Spider-mana. Glumac Andrew Garfield je ostao zatečen kad je otkrio da je upravo on prošao na audiciji da glumi svog heroja iz dječačkih dana.

Kao što je obećano, fotografija ostavlja dojam mračnijeg Spider-mana od onog u filmova koje je snimao Sam Raimi. Oni koji nabiju noseve na ekran mogu primjetiti da Peter Parker ima mehaničke sprave na zglobovima iz kojih puca paučinu. Taj element stripovske baštine bio je zapostavljen u Raimijevoj trilogiji. 

Čovjek-pauk kreće u kinima sredinom iduće godine, kada će se sukobiti sa Lizardom.

Andrew-Garfield-as-Spider-Man