bioshock_f-100Gore Verbinski, najpoznatiji po Pirates of the Caribbean franšizi, svojedobno je odustao od režiranja narednih naslova zainteresiran za zanimljiv projekt Bioshock koji je trebao biti temeljen na istoimenom, iznimno popularnom igraćem naslovu za računala i platforme.

bioshock_fGore Verbinski, najpoznatiji po Pirates of the Caribbean franšizi, svojedobno je odustao od režiranja narednih naslova zainteresiran za zanimljiv projekt Bioshock koji je trebao biti temeljen na istoimenom, iznimno popularnom igraćem naslovu za računala i platforme.

Nakon niza naslova adaptiranih igara koji su redom izrazito loši (Tomb Raider, Max Payne, Doom, itd) programerske tvrtke su zastale s licenciranjem bilo koga za bilo što, stoga je dogovor oko Bioshocka bio plodno tlo za izniman naslov. Međutim, zbog settinga u kojem se nalazi radnja Bioshocka potreban je ogroman budžet, a zbog redateljskih namjera od kojih ne želi odstupiti, film ne može biti išta manje od R, dakle 18+.

Prije više od pola godine, Verbinski je objavio kako upravo zbog toga Bioshock ne napreduje. Taj se problem potegnuo do danas, bez riješenja, te od Bioshocka, onako kako je zamišljen, za sada neće biti ništa. To je, dakle, dobra vijest, budući da bi family-frendly Bioshock bila katastrofa, te preostaje čekati kada će se pronaći netko dovoljno spreman obogatiti se na Bioshocku.