stardust.jpgHolywood je lansirao još jedan fantasy film “Stardust” i nadamo se kako ga nećete morati tražiti u našim kinima pod nazivom “Zvjezdana prašina”. stardust.jpgHolywood je lansirao još jedan fantasy film “Stardust” i nadamo se kako ga nećete morati tražiti u našim kinima pod nazivom “Zvjezdana prašina”.

Ukratko, film je okupio impresivnu ekipu glumaca (De Niro, Peter O’Toole, Michelle Pfeiffer) i možemo se samo nadati da će ih film biti dostojan.

Priča je rađena prema best-seller romanu Neil Gaimana gdje priča počinje u Engleskoj, a završava u magičnom svijetu. Mladić Tristan (Charlie Cox) zavodi lokalnu ljepoticu Victoriu (Sienna Miller) i u jednom trenutku joj obećaje donjeti zvijezdu koja je pala s neba. Da bi došao do nje mora proći preko granica sela (koja nitko nije prošao – naravno) i zaputiti se u nepoznato – misteriozno i zabranjeno.

Tristan pronalazi zvijezdu, ali ne kao meteor (kamen) već kao mladu djevojku, ljutu i ranjenu Yvaine (Claire Danes) i zadnje što je njoj na pameti jest da ju se prezentira kao nagradu nekoj djevojci na drugom kraju svijeta.
Međutim, više njih traži zvijezdu: četiri sina umirućeg kralja (Peter O’Toole) i duhovi njihovih troje mrtve braće traže zvijezdu kako bi mogli vladati; tri zle vještice predvođene ubojitom Lamiom (M. Pfeiffer) traže srce zvijezde kako bi opet postale mlade (i lijepe?).

I tako Tristan i Yvaine su prisiljeni bježati a bjeg im otežavaju kapetan letećeg gusarskog broda (De Niro) i sumnjivi trgovac Ferdy the Fence (Ricky Gervais).

Naravno, to ne bi bio američki film da nije spoj “otkrića prave ljubavi” i opasnosti.

Živi bili pa vidjeli!