darktower-mist.jpg

Najsitnije najave i glasine oko oživljavana određenih filmskih franšiza dovoljne su da vrate nadu i razigraju maštu obožavatelja. O filmovima koji slijede malo se pričalo jer se nije imalo puno toga za reći, ali zato očekujemo da će biti tema razgovora narednih godinu dana. Pogledajmo što nas to očekuje u 2010 godini…

Najsitnije najave i glasine oko oživljavana određenih filmskih franšiza dovoljne su da vrate nadu i razigraju maštu obožavatelja. O filmovima koji slijede malo se pričalo jer se nije imalo puno toga za reći, ali zato očekujemo da će biti tema razgovora narednih godinu dana. Pogledajmo što nas to očekuje u 2010 godini…

darktower-mist.jpg

Herbertova Dina već ima dvije kvalitetne i knjizi vjerne ekranizacije, ali Paramount misli da može bolje. Izvorno je uz projekt kao redatelj bio vezan Peter Berg, ali je to mjesto preuzeo Pierre Morel koji trenutno radi zahvate na adaptiranom scenariju kako bi bolje pristajao njegovoj viziji.

Nije neobično da se snimaju filmovi prema mnogobrojnim romanima Stephena Kinga tako da nitko nije bio iznenađen kad je objavljeno da će piščev magnum opus The Dark Tower, serijal od sedam knjiga, biti preveden na veliko platno. J.J. Abrams, koji je planirao snimiti film nakon što završi s “Lostom”, ispao je iz igre jer se nije htio baciti iz jednog velikog projekta u drugi. To ne znači da filma neće biti jer već kruže glasine da će glavnu ulogu viteza-revolveraša Rolanda tumačiti Christian Bale.

Braća Chris i Paul Weitz izjavili su prije par godina da planiraju (s Moorcockovim blagoslovom) ekranizirati pustolovine albino vješca Elrica od Melnibonéa. Dvojac je već imao iskustva na ekranizacijama fantasy romana “Zlatnog kompasa” i “Mladog mjeseca”, a film o Elricu trebao bi biti u kinima ove godine. Fantasy pisac R. Scott Bakker je u intervjuu za naš portal napomenuo da je razgovarao s Weitzovima za moguću adaptaciju njegovog serijala The Prince of Nothing u obliku mini-serije.

red-sonja-teaser.jpg

O novom Conan filmu dugo čekamo novosti, ali osim izjave Millennium Filmsa (koji su kupili prava) da će biti vjerniji Howardovim knjigama, nije bilo govora. Zanimljivo, Djimon Hounsou koji je predložen da glumi Kratosa u filmu prema igri God of War, svojevremeno je bio vezan uz glasine o filmu “Thulsa Doom”, baziranom prema jednom od Conanovih suparnika.

Na sličnu temu, Robert Rodriguez producira novu Crvenokosu Sonju s Rose McGowan u naslovnoj ulozi. Film je u produkciji i počet će sa snimanjem u prvom dijelu tekuće godine. Red Sonju režira Rodriguezov suradnik Douglas Aarniokoski. Dok se oni zabavljaju s tim, “Barbarella” i “Sin City 2” još uvijek stoje u ladici.

Nedavno je najavljen i remake Highlandera kojeg bi prema glasinama trebao glumiti Kevin McKidd. Film koji bi trebao obnoviti franšizu režirat će Justin Lin, poznat novijim naslovima “Fast & Furious”.

Serijal Pirata s Kariba toliko je jak da ga odlazak Orlanda Blooma i Keire Knightley nije ni najmane oslabio. Snaga leži u Deppovom liku kapetana Jacka Sparrowa koji će u četvrtom filmu, nazvanom “On Stranger Tides”, tražiti zdenac vječitog života. Redatelj Gore Verbinski neće biti vezan uz nove Pirate jer se trenutno bavi produciranjem filma BioShock.

riddler.jpg

Da su glasine o filmu dovoljne da se on snimi, The Dark Knight Returns bi već bio u kinima. Mnogi su glumci izrazili želju da se uključe u projekt koji još nije ni potvrđen (iako je Gary Oldman rekao da vjerojatno hoće) tako da su najizvjesnije pojave Riddlera i Catwoman.

Grayskull: Masters of the Universe, drugi igrani film o He-Manu, mnogima će osigurati povratak u mladost. Producent Joel Silver i redatelj John Stevenson planiraju se uvelike oslanjati na zelenu pozadinu kako bi dočarali okoliš Eternie.

Nekoliko glasina i jedan lažni trailer bili su dovoljni da pokrenu lavinu. Snimanje filma ThunderCats potvrđeno je kao 3-D projekt od strane Warner Brosa, ali je vraćen na policu zbog neuspjeha “Speed Racera”. Za sada nažalost nema izgleda da će Brad Pitt glumiti Lion-Oa.

Iz perspektive korporacijskih glavonja bilo bi sumanuto ne snimiti film prema igri s više aktivnih igrača nego što Austrija ima stanovnika. Riječ je naravno o Warcraft filmu kojeg će režirati Sam Raimi. Uwe Boll se isto ponudio za režiju, ali je dobio vritnjak. Chris Metzen radi na scenariju, a za film se špekulira da bi mogao pratiti radnju stripa World of Warcraft, s pustolovinama izgubljenog kralja Variana Wrynna u prvom planu.

Robert Jordan je prije 10 godina najavio mini-seriju The Wheel of Time, ali projekt nije zaživio. U međuvremenu su Universalci otkupili prava za ekranizaciju njegovih knjiga s namjerom da krenu s “The Eye of the World” kao prvim filmom.

Još se jedna franšiza diže iz pepela. Scenarij za Predators napisali su Robert Rodriguez, Alex Litvak i Michael Finch koji se zaklinju na vjernost prvom filmu. Kao i original, ovaj će film biti smješten u duboku džunglu i prikazivati igru mačke i miša između predatora i nekolicine marinaca koje glume Danny Trejo, Laurence Fishburne, Adrien Brody i Topher Grace.

Posljednji film na ovom popisu će vjerojatno biti prvi u kinima. Dead of Night je ekranizacija talijanskih stripova o Dylanu Dogu, istražitelju noćnih mora kojeg glumi Brandon Routh. Film u režiji Kevina Munroea prošao je sve faze snimanja bez dizanja velike fame što je neobično budući da je riječ o najpopularnijem stripu na području Italije i Hrvatske.