batwatch3_14Bogu hvala za HD videokamere i loše osiguranje. Ovu epizodu Vam naime donosi Canon i veoma entuzijastični mladić imena Matt Maranowski poznatiji na internetu pod imenom Subaruwrxfan.

Bogu hvala za HD videokamere i loše osiguranje. Ovu epizodu Vam naime donosi Canon i veoma entuzijastični mladić imena Matt Maranowski poznatiji na internetu pod imenom Subaruwrxfan.

Matt je postao poznat nakon što je svijetu donio pregršt fotografija i odličnih videa sa snimanja novog Batmana,  The Dark Knight Rises. On je zajedno s još puno ljudi otputovao u Pittsburgh kako bi nadgledao snimanje ovog filma i donio nam svijet pun spoilera.

Rado bih prestao gledati sve slike i videe koji izlaze, ali ne mogu. Jednostavno u polutransu odlazim na internet i tražim ih.

Matt je naime na svoj YouTube channel uploadao ni manje ni više nego 26 videa sa seta (podatak točan u 16:23 u subotu). Naime upravo sada se snima na Heinz Fieldu u Pittsburghu pa će biti još vjerojatno mali milijun loših filmića sa raznih Nokia 6200 do danas navečer. Neke od videa ćemo staviti dirketno na ovu stranicu, a ako želite vidjeti sve, zaputite se na YouTube. Također morate razumijeti da gomila stranica prenosi slike i videe, ali ovdje ću se orijentirati na one najvažnije. Ako za vrijeme lutanja po netu nađete još neke informacije i slike sa seta slobodno stavite link.

The Dark Knight Rises je završio snimanje u Škotskoj te se preselio na ulice SAD-a. Prvo Oaklanda i sada Pittsburgha gdje će se snimati većina scena iz Gothama.

No dva dana prije Pittsburgha pojavio se zanimljiv tweet turista koji je obilazio MGM i navodno vidio gradnju Batcave-a.

batwatch3

Znamo da je u The Dark Knightu Bruce imao penthouse i kontejner gdje mu je bio Tumbler i odijelo. Ne baš praktično ali ajde. Alfred je u Batman Begins rekao kako će ponovno izgraditi Wayne Manor i pogotovo paziti na ‘southeast corner foundations’, gdje se nalazi originalni Batcave. A kad se i spoji i teorija o borbi Bane-a i Batmana u Batcave-u…naravno postoji i mogućnost da je vijest podmetnuta ili da ono što je vidio uopće nije Batcave, ali sumnjam. Ako će Wayne Manor biti u filmu (a hoće) onda će i Batcave.

No vratimo se snimanju. Dan nakon početka i evo iznenađenja. No prvo se vratimo prošlom izdanju TDKR watcha. Bila je slika crnog Tumblera i prekrivenog Batpoda.

batwatch3_15

U to vrijeme nije bilo značajno. Možda su neki očekivali novi Batmobile, ali nije važno. Lucius Fox je u Beginsu rekao da ih ima još i da ih nitko ne koristi. Sve ok.

I sada smo u Pittsburghu i prvi video sa seta prikazuje TRI kamuflažna Tumblera s blagim modifikacijama.

                

Hvala puno Nolan. Samo nam je to trebalo.
Oni malo nabrijaniji kažu: ”Jedan ide Catwoman, jedan Josephu Gordonu Levittu, a jedan Gordonu.” Oni malo pribraniji kažu: ”Jedan je lagan i brz i koristi se za snimanje brzih scena, dok su ostala dva teška i koriste se za razbijanje zidova i to.”
Aha… ok. Ima smisla. Ali zašto kamuflažni. I onda onih jedan posto kaže: ”Pa Bane će ih koristiti.”

Znate onaj emotikon koji igleda ovako :0
Tako sam izgledao kada sam vidio taj komentar. Refresh stranice i dođe ovo.

Ako vam se ne da gledati video evo sažetka (Uvećajte slike za bolji pregled).
 
batwatch3_4batwatch3_5Da. Bane stoji na jednom od Tublera. Ima papir. Ne zna se čita li scenarij ili nešto što se pojavljuje u filmu. Bila je i glasina kako ima sliku Harveya Denta (Two-face) te ju trga. Znači li to da će otkriti ono za što se Batman žrtvovao u TDK-u. Ne otkriti što je Harvey napravio kako bi zadržao Gothamovu vjeru u dobro? Istog dana se snimala i explozija i gomila statista u narančastim kombinezonima se prešetavala.

batwatch3_1batwatch3_2 
Ajmo svi zajedno. KNIGHTFALL. Ono kada Bane oslobađa zatvorenike kako bi Batman bio zaposlen i izmoren.
Također, u prvoj snimci Tumblera se vide ona dvojica koji izgledaju kao plačenici. I obučeni su kao Bane. I postoji video njih kako se bore protiv policije.

I ne ide im baš dobro…

batwatch3_8Iako se snima po danu postoje nagađanja kako će se radnja događati po noći. Nije nikakva znanost pretvoriti dnevnu snimku u noćnu. I stavljen je umjetni snijeg.

Samo malo. A gdje je tu Batman? Aha, evo ga.

batwatch3_9batwatch3_10batwatch3_11Wow. Warner Bros. ima užasno osiguranje. I sad konačno vidimo cijelog Bane-a i kostim i sve. Instantno nezadovoljstvo se proširilo internetom. Premali je, kakav je to kostim, šta je s Venomom?

Ne očekujete valjda da frajer, koliko god je jak, šeta gradom usred oluje u hlačama? Kostim je vrlo kul i realističan, a u teaseru smo vidjeli da će kada vrijeme bude pravo, biti i samo u hlačama.

Postoji mali milijun trikova kojima se glumci čine višim, većim i jačim na filmu.
Možda još nije iskoristio venom. I zato ga Batman dominira. Nema razloga za strah. Osim ako niste član osiguranja u Pittsburghu.

Sada, pitanje je kada se u filmu ovo događa? Početak? Vjerojatno, ali policija još goni Batmana. Sredina? Znamo da Batman u jednom trenutku odustaje od borbe. Možda zato što je Bane iskoristio Venom i isprebijao ga? Postoji mogućnost da je pri kraju, kad se Batman vraća. Ali zašto bi Bane izvlačio negativce pri kraju filma?

Ovako možemo u beskraj jer ne znamo što Nolan planira. Njegovi filmovi nemaju predvidljivu strukturu i zaplet pa ima doslovno milijun opcija. Ali važno je da smo vidjeli Bane-a.

Slijedeća vijest je prošla pomalo tiho jer se snimala isti dan kao i Bane pa se nitko nije ni obazirao, ali….Marion Cottilard je Talia al Ghul. Vjerojatno. Osim ako nije neki drugi negativac. Zašto?
batwatch3_13 batwatch3_12

Njezin lik je predstavljen kao Miranda Tate. Članica odbora Wayne Enterprises. Sumnjam da bi članica odbora ičega hodala ovako samouvjereno uz plačenike i ulazila u Tumbler. A i kostim joj je malo čudan za poslovnu ženu.

Isprike svim ženskim članovima odbora koji nose balonere, imaju plaćenike za frendove i voze tenkove. Ali izgleda da je Marion negativka. Nama malo prljavijeg uma odmah dolazi ideja chickfighta Marion i Anne Hathaway dok Bane i Bats vode svoju borbu 5 metara dalje.

To se vjerojatno neće dogoditi dok Nolan vodi stvari, ali nikad se ne zna.
Nakon tih dva dana zabave za cijelu obitelj nastalo je zatišje. Manje scene, par eksplozija, ali ništa veliko. Sve do petka, kada je WB objavio prvu službenu fotografiju Anne Hathaway. Na Batpodu.

batwatch3_14 
Wh-what?!?
Drago mi je da je 80% kostima prekriveno Batpodom. I gdje je maska. Ovo su naočale? Tu sam se i ja malo zabrinuo. Par sati poslije slike sa snimanja.

batwatch3_3batwatch3_6

Wow, to je stvarno usko. Uuuhmm, mislim na prolaz za Batpod kroz tijela, naravno. Hehe……da.
Jednostavno, funkcionalno. Baš kako treba kod Nolana.

Ne Halle Berry, u svome kostimu ne možeš skakati, a pogotovo se ne možeš saginjati.

Dakle one naočale na službenoj slici ne mogu zaštiti ničiji identitet, ali ovo izgleda malo bolje. A i snimljena je slika kaskaderke s maskom.
 batwatch3_7

Znači vjerojatno je ovo neka preliminarna maska koja će se mijenjati kroz film kao Batmanova maska u Beginsu. Sumnjam da će Nolan izvesti ‘Clarka Kenta’ na Hathaway. Usput, ovu sliku bih propustio da nije bila na forumu, zato hvala.

Anyway, jedna od vodećih stranica vezanih uz Batman vijesti je objavila sljedeću informaciju. Navodno urednik dobija gomilu informacija za koju ne zna jesu li istinite ili ne pa se suzdržava objaviti ih sve. Ali prije otprilike mjesec dana je dobio informaciju kako će Catwoman ukrasti Batpod. Tada se to činilo kao nešto nemoguće, ali ovdje je očiti dokaz. Uz istu informaciju je vezano kako je Catwoman najbolje napisan lik u cijeloj Nolanovoj trilogiji. Da, bolji i od Jokera. Navodno je njezina prošlost odlično obrađena i uključuje nasilje počinjeno na njoj, posao striptizete i džeparenje. Cool.

Više se ne brinem. Nolan inače ima potpuno razrađene likove.

I time dolazimo do Američkog nogometa. Već duže vrijeme se uzimaju statisti za utakmicu Gotham Roguesa. Snimanje se odvija na Heinz Fieldu, stadionu Pittsburgh Steelersa. Ima eksplozija, ista tri Tumblera i… ah da, čuje se Baneov glas. Ali ne onaj pravi. Već je prije rečeno da će ga promijentiti u post-produkciji, jer Hardy ne može normalno govoriti s maskom.

Izgleda da neće biti dobro na utakmici. Ima puno videa na YouTube-u s eksplozijama, tumblerima i igračima. Još nema puno slika, ali ako bude nekih važnijih, objavit ćemo ih u budućim TDKRW-ovima.

Ono što se nagađa je da će Bane doći iz vana ili biti maskiran u jednog od igrača. To bi izgledalo stvarno dobro. Skida kacigu i ispod maska, a uopće nema štitnike nego je prirodno ogroman. Tu su upleteni i taoci, mrtvaci i posebna oružja?

Također je otvorena i službena stranica Gotham Roguesa, vjerojatno vezana uz viralni marketing.

http://the-gotham-rogues.com/

batwatch3_16I to bi bilo to. Iskreno, ne znam jesam li što zaboravio. Stvarno ima puno toga. Ako ste još nešto našli, link i komentar dolje. Kako su vijesti krenule, uskoro će i novi watch…