vrana2010news.jpgPrenosimo informaciju kako ovih dana (od 26. do 29. kolovoza) održavaju Dani vitezova i templara u Vrani. Gostoljubivo otvarajući vratnice grada započele su radionice u streličarstvu, kovačnici, mačevanju kao i srednjovjekovni sajam starih obrta i proizvoda. vrana2010news.jpgPrenosimo informaciju kako ovih dana (od 26. do 29. kolovoza) održavaju Dani vitezova i templara u Vrani. Gostoljubivo otvarajući vratnice grada započele su radionice u streličarstvu, kovačnici, mačevanju kao i srednjovjekovni sajam starih obrta i proizvoda.


Viteške igre održavat će se tijekom kroz dnevne i noćne viteške obračune u staroj utvrdi srednjovjekovnog templarskog hrama u Vrani, koji je jedan od rijetkih sačuvanih u Europi.

Program je započeo svečanim Mimohodom vitezova, dama i pratnje središtem Pakoštana, a završava turskim napadom na utvrdu Vranu – prikazom srednjevjekovne opsade i bitke uz korištenje srednjevjekovnih bojnih mašina – katapult, balista, ovan. Spektakl organizira Udruga Vitezova vranskih u suradnji s Udrugom vitezova zelengradskih, Općinom Pakoštane i lokalnom turističkom zajednicom.
Program manifestacije možete pronaći u kalendaru