keltskanoc20108news.jpgU prvim danima rujna Sisak tradicionalno dočekuje Keltsku noć, manifestaciju koja prisutne rado sjeti na davna i bezimena vremena kada su zemljom šetale vile i kojekakva čudesna bića. Sudeći po svemu, a najviše službenim stranicama grada Siska, 4.9.2010., taj običaj se ponavlja. keltskanoc20108news.jpg

U prvim danima rujna Sisak tradicionalno dočekuje Keltsku noć, manifestaciju koja prisutne rado sjeti na davna i bezimena vremena kada su zemljom šetale vile i kojekakva čudesna bića. Sudeći po svemu, a najviše službenim stranicama grada Siska, 4.9.2010., taj običaj se ponavlja.

Ovogodišnja, četvrta Keltska noć u Sisku u organizaciji Turističke zajednice grada Siska održana će se na Šetnici uz Kupu. 
Kada spomenutog dana noć zakuca na vrata, svi su pozvani da kroče mislima i tijelom stotinama godina unatrag. Tamo će nas dočekati druidi i resplesane djeve uslijed zahvale bogovima prirode, tamo će vas dočekati obrti i predstava koja radoznalima predočava kako je Sisak izgledao nekad. Kupom plovi povorka sačinjena od nekoliko splavi, kupskih čamaca i tristotinjak plutajućih baklji. Na plovilima će se pred pogledima posjetitelja odigravati prizori iz života Kelta i Rimljana. Sva će plovila biti bogato ukrašena bakljama i sličnim ukrasima, a gledatelje će kroz prikazane događaje voditi glas iz razglasa postavljenog na obali Kupe na kojoj su nekoć živjeli Kelti. Keltska noć je na Danima hrvatskog turizma u Bolu na Braću proglašena najboljim turističkim događajem kontinentalne Hrvatske.