plakat_100Novoosnovana Sekcija za Role Play pri Klubu studenata Filozofskog fakulteta u Zagrebu (SRP) poziva sve zainteresirane na predavanje o Blue Planet RPG-u koje će se u četvrtak 24.2. održati na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.

plakat_250Novoosnovana Sekcija za Role Play pri Klubu studenata Filozofskog fakulteta u Zagrebu (SRP) poziva sve zainteresirane na predavanje o Blue Planet RPG-u koje će se u četvrtak 24.2. održati na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.

Predavanje će održati Matko Barišić u dvorani D1 Filozofskog fakulteta sa početkom u 19 sati. Govoriti će o detaljno razrađenom hard-SF settingu Blue Planeta, većinski smještenom na oceanskom planetu Poseidonu čija je centralna tema odnos ljudi prema okolišu. Također će predstaviti i Synergy sustav na kojem je bazirana najnovija verzija igre.

Ovo je drugo po redu predavanje u organizaciji SRP-a, a uskoro ćete na našem portalu moći pročitati više o ovoj sekciji KSFF-a otvorenoj za javnost. Do tada posjetite njihovu Facebook stranicu, pročitajte službenu najavu predavanja ili se pretplatite na Google diskusijsku grupu/mailing listu slanjem poruke na srp-ksff+subscribe@googlegroups.com.

Blue Planet RPG je igra malog izdavača Biohazad Games po prvi puta objavljena 1997. godine, a 2000. je u suradnji sa Fantasy Flight Games izdana v2 edicija na koju će predavanje biti fokusirano. 2002. Steve Jackson Games  izdali su licenciranu GURPS konverziju, a od 2008. Blue Planet se nalazi u rukama RedBricka koji igru distribuira digitalno.