plakatU četvrtak 14.4. u sklopu Sekcije za role play (SRP) na Filozofskom fakultetu u Zagrebu održat će se sa početkom u 19 sati predavanje o roleplaying igri Aces & Eights.

plakatU četvrtak 14.4. u sklopu Sekcije za role play (SRP) na Filozofskom fakultetu u Zagrebu održat će se sa početkom u 19 sati predavanje o roleplaying igri Aces & Eights.

Predavanje će održati organizator Andrej Štefan, a mi vam prenosimo službenu najavu:

Svi smo u nekom trenutku bili fascinirani Divljim Zapadom, dvobojima točno u podne, šugavim desperadosima i lovcima na glave koji puše cigarilose ili lule, te naravno šerifom koji je ili galantan kao pravi vitez, ili kratkog fitilja i brz na obaraču. E pa, sad ste svi vi koji mislite da ste prestari igrati se kauboja i indijanaca dobili i pravila po kojima se možete igrati, kakti, za ozbiljno!

Aces & Eights je sustav koji ne podržava uobičajene fantasy RPG ideje o klasama, brzog napredovanja kroz ubijanje slučajnih monstruma na koje naletite i kasnijeg pljačkanja njihovih tijela. Isto tako Aces & Eights daje uvid u život na granici između “civilizacije” i “barbarskih” plemena Indijanaca kakav igrači najčešće nisu imali šansu dobiti kroz filmove i serije (osim HBO-ovog Deadwooda!). Čak i iskurni roleplayeri izgledaju poprilično zbunjeno nakon što uspiju posložit svog prvog western lika, pa ćemo pokušati ovaj četvrtak nekako razriješiti zavrzlamu koja se nakon toga dogodi igraču u glavi.

Aces & Eights je izdao Kenzerco 2007. godine, dobila je Origins Award kao najbolja roleplaying igra godine za 2007.-u, i bila je nominirana za četiri ENnie nagrade – za najbolju igru, proizvod godine, najbolja pravila i najbolja produkcija, pa je i dobila srebrnu nagradu za najbolju igru.

Predavanje će se održati u dvorani D6 Filozofskog fakulteta, a upute za njen pronalazak , kao i više informacija o SRP-u možete pronaći na Facebook stranici SRP-a.