liburnicon2010vijest.jpgProtekli vikend donio je zanimljiva saznanja vezana uz skoro održavanje V. po redu opatijske konvencije Liburnicon. Tako je uz pomoć ljubitelja SF-a i Kulturnog Fronta snimljen epski trailer koji će uskoro biti dostupan javnosti.  Službeno je i potvrđeno da festival počinje 20., a završava 21. kolovoza. 

liburnicon2010vijest.jpgProtekli vikend donio je zanimljiva saznanja vezana uz skoro održavanja V. po redu opatijske konvencije Liburnicon. Tako je uz pomoć ljubitelja SF-a i Kulturnog Fronta snimljen epski trailer koji će uskoro biti dostupan javnosti.  Službeno je i potvrđeno da festival počinje 20., a završava 21. kolovoza. 
Kratak sadržaj prenosimo sa portala “Novi list”, a glasi ovako:
– Radi se o najavi za epski fantasy film, čija radnja prati mladog heroja koji pokušava na vrijeme stići na ovogodišnji Liburnicon i usput spasiti svijet od sila zla, pri čemu mu pomažu iskusni vitez i zanimljivi likovi koje sreće na svom putovanju.
To su riječi Ivana Cerovca iz Kulturnog fronta, organizatora liburnijskog SF i fantasy festivala. Vrijeme dok su vilenjaci i patuljci hodali Međuzemljem na filmsku vrpcu prenijeti će udruga »Lapiš«, koja, kako kaže njen predsjednik Gordan Grgurina, radi na promoviranju i približavanju filmske i informatičke tehnologije građanima. Ponavljamo, svi zainteresirani fanovi će video moći pogledati kroz nekoliko dana na službenim stranicama konvencije, ali i Youtube-a. Tu je i kratki isječak sa snimanja.