sferaI ove godine možete uživati u programima 36.Dane znanstvene fantastike pod popularnim nazivom SFerakon 2014. Tema ovogodišnjeg SFeraKona su “Paralaleni svjetovi i alternativna povijest”, a s tom temom vas tradicionalno čekaju radionice, predavanja, cosplayeri te poznati domaći i strani predavači.

I ove godine možete uživati u programima 36.Dane znanstvene fantastike pod popularnim nazivom SFerakon. Već nas tradicionalno čekaju radionice, predavanja, cosplayeri te poznati domaći i strani predavači.

Chris-BeckettOvogodišnja zagrebačka konvencija znanstvene fantastike SFerakon održat će se 16.-18. svibnja kao i uvijek – u prostorima Fakulteta elektronike i računarstva. Organizatori iz društva za znanstvenu fantastiku SFera (http://sfera.hr/) ove godine nam donose teme paralelnih svjetova i alternativne povijesti. Objavljeni su i naslovi koji će biti objavljenji u 20. SFerakonskoj zbirci koje možete vidjeti na sljedećem linku -(http://sferakon.org/zbirka/).

Britanski pisac znanstvene fantastike Chris Beckett dolazi kao počasni gost SFerakona. Poznat je po posvećenosti znanstvenoj fantastici kao jedinom žanru u kojem stvara. Neki od značajnijih djela su mu The Holy Machine, The Dark Eden te zadnje objavljenoj zbirci The Peacock Cloack.

Vanredni predavač Nikolas Lloyd je svevrsni čovjek koji je kroz svoje studije prošao kroz arheologiju, psihologiju te filmske režije. Uz to je vodio LARPove, vodio svoj magazin posvećen role-playu, radio na projektu dugometražne steampunk komedije The Adventures of Stoke Mandeville. Trenutno vodi svoj Youtube kanal Lindybeige prezentirajući svoja znanja iz povijesti i širih tema za koji će i u Zagrebu snimati video filmove.

Sve detalje o kotizacijama i njihovim cijenama možete pronaći na ovom linku – http://sferakon.org/sferakon-2014/kotizacije/. Iako satnica još nije objavljena, informacije o predavanjima možete naći na službenoj stranici ovogodišnjeg SFerakona (http://sferakon.org/).