sferakon2010vijest.jpg

Danas (23. travnja 2010.), na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu počinje najstarija i najveća konvencija znanstvene fantastike u Hrvatskoj i jugoistočnoj Europi. 
SFeraKon 2010 u znaku je steampunka, space opere i dva počasna gosta.

sferakon2010event.jpg

32. DANI ZNANSTVENE FANTASTIKE U ZAGREBU
SFERAKON 2010


Danas (23. travnja 2010.), na Fakultetu elektrotehnike iračunarstva u Zagrebu počinje najstarija i najveća konvencijaznanstvene fantastike u Hrvatskoj i jugoistočnoj Europi.SFeraKon 2010 u znaku je steampunka, space opere i dva počasna gosta.

Zagrebački dani znanstvene fantastike danas počinju na Fakultetu elektrotehnike i računarstva. Ova najveća konvencija će trajati 3 dana, a ove godine SFeraKon, 32. po redu, poklapa se sa dva velika nesvakidašnja i krajnje neočekivana događaja – najavom američkog predsjednika Baracka Obame da su Amerikanci nakon 50 godina spremni na idući veliki korak u svemiru, slanje čovjeka na Mars i prizemljenju svih aviona nad Europom zbog oblaka vulkanskog pepela s Islanda. Stoga je SFeraKon 2010. u znaku steampunka i space opere.

Ove godine suorganizator SFeraKona 2010 jest Zagrebački foto-kino savez, a na konvenciji ćete imati priliku upoznati SF pisca Iana McDonalda i našu spisateljicu Milenu Benini.