jaska5s.jpgU tijeku su pripreme za nadolazeći veliki događaj u organizaciji udruge Ognjeni Mač pod nazivom Jaska 5 koji će se održati od 20. do 23. svibnja 2010. Udruga je napisala nekoliko pravila, uputa i upozorenja za sve koji namjeravaju sudjelovati.

jaska5s.jpg

U tijeku su pripreme za nadolazeći veliki događaj u organizaciji udruge Ognjeni Mač pod nazivom Jaska 5 koji će se održati od 20. do 23. svibnja 2010. Udruga je napisala nekoliko pravila, uputa i upozorenja za sve koji namjeravaju sudjelovati.
Gornja Kupčina, mjesto pokraj Vukšinog Šipka, se nalazi na cesti između Jaske i Krašića. 20 minuta udaljenosti autom od Zagreba starom karlovačkom ili 10 min autoputom za Karlovac. Za pronalazak mjesta radnje poslužite se uvidom u slikoviti googleMap Jaske, dok je nešto tekstualniji opis ponuđen na službenom forumu Udruge.
Članovima Udruge je posudba baznog oružja i opreme besplatna. I članovi i ne-članovi moraju najaviti da im treba oružje unaprijed.
Igra se po standardnim pravilima udruge tako da maloljetne osobe koje nisu članovi udruge moraju donijeti službeno dopuštenje potpisano od roditelja (pristupnica za udrugu).
Kotizacija iznosi 150 kuna, a posjetitelji koji dođu samo u subotu za 45 kuna dobivaju i obrok. U puni iznos kotizacije također je uključeno korištenje WC-a, hrana i piće. Kako se najbolje pripremiti za ovakav story-based LARP događaj? Što trebate ponijeti i što sa sobom po završetku odnijeti? Sve spomenute detalje možete pročitati i u izvornoj vijesti Ognjenog mača.
UPOZORENJE: Na višednevnim događajima poput ovoga moguća je smrt lika.