spiel-logo.jpg Za mjesec dana počinje Spiel 2010,najveći svjetski sajam igara – prošle godine brojao je oko 150000 posjetitelja. Održavat će se od 21. do 24. listopada u njemačkom gradu Essenu, a na njemu će biti izloženo mnoštvo društvenih igara svih vrsta ižanrova.

spiel-logo.jpgZa mjesec dana počinje Spiel 2010, najveći svjetski sajam igara – prošle godine brojao je oko 150000 posjetitelja. Održavat će se od 21. do 24. listopada u njemačkom gradu Essenu, a na njemu će biti izloženo mnoštvo društvenih igara svih vrsta i žanrova.

Stotine izlagatelja posjetiteljima će predstaviti svoje proizvode, od dječjih igračaka i obiteljskih igara, preko igara na ploči, TCG-ova i pen and paper RPG-ova, do šarolike opreme za LARP i mnogih fantasy, horror i SF suvenira. Na Spielu se mnoge igre mogu nabaviti po niskim cijenama, a one najnovije mogu se nabaviti puno prije nego u trgovinama. Naravno, nabava igara manji je dio ove konvencije – njena najveća draž leži u enormnoj količini igara koje su dostupne za isprobavanje, a njihovi distributeri i stvoritelji jedva čekaju da ih pokažu posjetiteljima.

Dojam koji ovaj događaj ostavlja teško je opisati, no mi smo to ipak pokušali u izvještaju sa prošlogodišnjeg Spiela te u našoj galeriji.