sferakon2009.jpgLjubitelji društvenih igara i roleplaya mogu odahnuti jer je na Sfeakonskom siteu konačno objavljen program sa igrama. Detalje, naravno, možete pročitati tamo, a mi vam donosimo sažetak.

Tijekom cijele konvencije u igraonici će se održavati demonstracije raznih kartaških igara i igara na ploči. Bit će prisutni demonstratori iz Steve Jackson Gamesa koji će prezentirati igre kao što su Munchkin, Frag i Ninja Burger, te demonstratori iz Land of Magica s poznatim tcg-ovima kao što su Magic: The Gathering i World of Warcraft, ali i igrama na ploči poput Carcassone, Settlers of Catan, Pandemic i druge.

U petak i subotu bit će održana Dark Heresy mini-kampanja pod nazivom "Maggots in the meat". Smještena u univerzum Warhammer 40K, ovo je izvrsna prilika da proširite vjeru u besmrtnog Imperatora Čovječanstva i spalite sve heretike! Za one malo drukčijeg ukusa, u petak i subotu će također biti održane demonstracije četvrte edicije Dungeons and Dragonsa. Ovo je izvrsna prilika da isprobate novu ediciju ako to već niste učinili ili da se zabavite u opuštenoj atmosferi ako ste željni klasičnog fantasy roleplayja.

U subotu će biti organizirana dva turnira i to u igrama na ploči, Munchkin Quest i Frag Gold Edition. Na Sferakonu će zapravo prije samih turnira biti prvo službeno predstavljanje ovih igara u Hrvatskoj, a turniri su prilika da osvojite vrijedne nagrade.

U subotu ćete također moći isprobati stolne strateške igre Warhammer Fantasy, The Lord of the Rings i Warhammer 40,000. Osim što će za sve zainteresirane prezentirati ove igre, članovi udruge UMS "Agram" također će prikazivati izrade maketa i drugih aktivnosti kojima se udruga bavi.

I na kraju, u nedjelju će biti održana partija Mega Carcassonne. Dobrodošli su svi koji se nađu u blizini, a cilj je sagraditi grad površine nekoliko metara kvadratnih koristeći sve ekspanzije za ovu popularnu igru.

Naravno, pored ovih organiziranih događaja, u igraonici će uvijek biti mjesta za igre u režiji samih posjetitelja.