eurocon-info_bockoObjavljen je igraći program Kontakta, ovogodišnjeg Sferakona odnosno Eurocona. Od entry-level društvenih igara preko stolnih strateških igara minijaturama do roleplaying igara, naći će se nešto za svakoga.

eurocon-info_bocko

Objavljen je igraći program Kontakta, ovogodišnjeg Sferakona odnosno Eurocona. Od entry-level društvenih igara preko stolnih strateških igara minijaturama do roleplaying igara, naći će se nešto za svakoga.

Ako se do sada niste susreli sa društvenim igrama pored onih opće poznatih poput Monopolya ili Rizika, članovi novoosnovane udruge Igranje koja stoji iza portala Igranje.org i nedavno održanog Dana društvenih igara u Zagrebu više nego rado će vas uvesti u ovaj svijet igrama na ploči kao što su Carcassone ili Settlers of Catan. A za one iskusnije, biti će tu i razne tematske igre poput Race for The Galaxy, Twilight Imperium i drugih.

Ako se pak pitate što su to roleplaying igre, dođite na jednu od nekoliko partija Pathfinder RPG Beginner Boxa. Preuzmite ulogu ratnika, lopova ili čarobnjaka u fantasy svijetu te se zaputite na misiju čiji tijek i rezultat ovisi jedino o vama!

Kao i ranijih godina, članovi udruge Agram iz Zagreba, ovaj puta potpomognuti udrugom Stari svijet iz Splita, svim zainteresiranima će pokazivati stolne strateške igre minijaturama Games Workshopa – Warhammer Fantasy Battles, Warhammer 40000 i The Lord of The Rings. A kao novost, ove godine prezentirati će i sestrinske igre Warmachine i Hordes iz Privateer Pressa.

Još jedni stari znanci na Sferakonu, Steve Jackson Games demonstratori Men in Black pokazivati će svoje društvene igre kao što su Munchkin, Ninja Burger, Frag, Revolution i mnoge druge. Biti će tu i neizostavni Munchkin turnir, a po prvi puta održat će se i turnir u igri Zombie Dice.

Program društvenih igara zaokružiti će Siniša Krunić koji će pokazivati CCG Legend of The Five Rings te njenu proširenu inačicu War of Honor. Siniša će također održati i predavanje o Rokuganu, settingu u koji su ove igre smještene, te će također voditi i partiju Legend of The Five Rings RPG-a.

A roleplaying igara zaista neće nedostajati. Svakog dana konvencije biti će održavani Pathfinder Society Organized Play sessioni Pathfinder RPG-a. Za njih se možete prijaviti i unaprijed (petak, subota, nedjelja).

Za ljubitelje old schoola tu je pak Goran Dimić Flo koji će po Swords and Wizardry sustavu voditi svoj vlastiti fantasy setting Arnwy’nn.

Ako ste ljubitelj malo drukčijeg stila old-school igranja, preciznije dungeoncrawlinga, tu je za vas onda Ekspedicija, GURPS Dungeon Fantasy u organizaciji Marka Zadre.

Niste ljubitelj fantasya? Božo Androić voditi će svoj vlastiti Deus Ex RPG smješten u distopijsku blisku budućnost inspiriranu istoimenim računalnim igrama. Pošto se radi o igri koja je još u fazi izrade, svi komentari, kritike i ideje pomažu, a Božo vas poziva da ostanite nakon avanture i podijelite svoja mišljenja.

I za kraj ovog članka, tu je poslastica za ljubitelje Laundy serijala Sferakonovog GoH-a Charles Strossa. Naime, Nikica Pukšić voditi će Laundry RPG u kojem ćete u ulozi agenata Capitol Laundry Servicea spasiti Britaniju od zla koje Čovjek Nije Trebao Znati (TM)!