comic_con.jpgMeđunarodna strip konvencija Comic-Con bazirana u San Diegu počinje za dva tjedna. Saznajte više o samoj konvenciji, gostima i događanjima koja će se zbiti tokom četiri dana. comic_con.jpgMeđunarodna strip konvencija Comic-Con bazirana u San Diegu počinje za dva tjedna. Saznajte više o samoj konvenciji, gostima i događanjima koja će se zbiti tokom četiri dana.

San Diego Comic-Con prvi je put održan 1970., a od tada je postao vodeća konvencija za sve vezano uz strip i pop kulturu. Službeni gosti (čiji popis potražite ovdje) nisu samo strip autori, nego i ljudi iz filmske industrije koji su nekako povezani sa stripom.
Ove godine ti gosti uključuju redatelje Jona Favreaua i Zacka Snydera, te glumce Jeffa Bridgesa, Oliviu Wilde i Michaela Sheena koji zajedno nastupaju u nadolazećem filmu "Tron Legacy"
Favreau, koji je s Bridgesom snimao prvi "Iron-Man" film, s Oliviom Wilde sprema još jednu ekranizaciju stripa – "Cowboys & Aliens" u kojem će Daniel Craig imati glavnu ulogu.
Comic-Con je i dom dviju nagrada od kojih je prva Inkpot Award koja se dodjeljuje zaslužnim gostima konvencije. Eisner Award se pak dodijeljuje u raznim kategorijama na području stripa, a nazvana je prema cijenjenom Willu Eisneru, autoru serijala The Spirit.
Tijekom konvencije se obično obznane velike najave pa očekujte više o tome za dva tjedna.