talk_like_a_pirate_day_100.gif Avast, ye landlubbers! Sutra, 19. rujna, obilježava se međunarodni Talk Like a Pirate Day. Započetkao šala nekolicine prijatelja, kroz godine je postao međunarodni fenomen. Iako svojstven engleskom govornom području, prihvaćen je širom svijeta te ga se gusarskim govorom obilježava na mnoštvu konvencija, zabava i ostalih događaja.

Avast, ye landlubbers! talk_like_a_pirate_day_250.gifSutra, 19. rujna, obilježava se međunarodni Talk Like a Pirate Day. Započetkao šala nekolicine prijatelja, kroz godine je postao međunarodni fenomen. Iako svojstven engleskom govornom području, prihvaćen je širom svijeta te ga se gusarskim govorom obilježava na mnoštvu konvencija, zabava i ostalih događaja.

Naravno, geekovi i gameri su značajan dio TLAPD publike, a ne moramo ni spominjati kako TLAPD najživopisnije obilježavaju ljubitelji LARP-a i oživljene povijesti. Naravno, gusarska odjeća i ostali popratni sadržaji su opcionalni, za proslavu ovoga blagdana dovoljno je u društvu govoriti gusarskim stilom.

A povodom ovogodišnjeg TLAPD-a, online trgovina DriveThru RPG nudi veliku rasprodaju PDF-ova u svom katalogu. Osim toga, organiziraju nagradnu igru koja traje do 22.9. – na različitim stranicama svojeg sitea sakrili su dvadeset škrinja, a svaka sadrži besplatni PDF dodatak za neku igru. Količine nisu ograničene, a na Something Awful forumu možete pronaći skoro potpuni popis dodataka i mjesta na kojima se nalaze njihove škrinje.