arisia2010.jpgStupajući u novu godinu, odlučili smo promijeniti neke navike i proširiti pogled na konvencije s druge strane svima dragih granica, pa i oceana po potrebi. Nova Engleska je regija sjeverno od New Yorka, omeđena Atlantskim oceanom na istoku, a Kanadom na zapadu. Upravo u toj regiji grad Boston već dugi niz godina udomaćuje najveću i najraznovrsniju SF i fantasy konvenciju, kako slove organizatori. arisia2010.jpgStupajući u novu godinu, odlučili smo promijeniti neke navike i proširiti pogled na konvencije s druge strane svima dragih granica, pa i oceana po potrebi. Nova Engleska je regija sjeverno od New Yorka, omeđena Atlantskim oceanom na istoku, a Kanadom na zapadu. Upravo u toj regiji grad Boston već dugi niz godina udomaćuje najveću i najraznovrsniju SF i fantasy konvenciju, kako slove organizatori.

Arisia nije klasičan naziv konvencije, već posuđenica u svezi novele E. E. Smitha. Takav naziv je nastao potrebom da se osmisli nešto drukčije od pomalo zasićenih -con izraza. Ovogodišnji show nastupa za već 3 dana, točnije u rasponu od 15. – 18. siječnja.

Spomenut ćemo da je u cijelosti financiran od strane organizacije Arisia Inc., potpuno neprofitne/volonterske udruge čiji je cilj promoviranje fantastike. S obzirom na to da je Amerika daleko, ne preostaje nam doli ispratiti konvenciju putem socijalne mreže Facebook ili Twitter. Ne zaboravite pogledati pobjednike u natjecaju "Masquerade", urnebesnoj trci za titulu najkreativnijeg kostima.