legendfest2010.jpgIz riznice novosti portala Culturenet.hr doznajemo da kreću prijave za aktivno sudjelovanje na 5. po redu Legendfestu: festivalu legendi, mitova i priča Istre koji će se održati 30. i 31. srpnja, te 1. kolovoza u istarskom mjestu Pićan. Tema ovogodišnje festivala su “Kelti u Istri”, a umjetnici (ili oni koji se takvima smatraju) mogu slati prijave do 15. travnja.

legendfest2010.jpgIz riznice novosti portala Culturenet.hr doznajemo kako kreću prijave za aktivno sudjelovanje na 5. po redu Legendfestu: festivalu legendi, mitova i priča Istre koji će se održati 30. i 31. srpnja, te 1. kolovoza u istarskom mjestu Pićan. Tema ovogodišnje festivala su “Kelti u Istri”, a umjetnici (ili oni koji se takvima smatraju) mogu slati prijave do 15. travnja.

Za trajanja Festivala, grad Pićan je odjeven u stare istarske tkanine i nošnje, a u zraku je miris dobrog i kvalitetnog vina, prizvuk glagoljice i istarske melodije. Pićnom hodaju divovi, štrige, gusari, vile, Mlečani, carevi, biskupi…

Svaki prostor, prazna kuća, livada ili trg ispunjeni su zanimljivim sadržajima, pa su recitirajući pjesnici, pripovjedači, zabavljači i predstavljači više nego normalna pojava.

Glavni program odvija se na pozornici pod otvorenim nebom. Za vrijeme trajanja festivala posebno je interesantno djeci-posjetiteljima koja se mogu uključiti u radionice i tako sudjelovati u izvođenju predstave koju pripremaju uz stručnog voditelja. Ove se radionice odvijaju cijeli dan.

Cilj i svrha festivala jest popunjavanje kulturno-umjetničke ponude Istre, oživljavanje grada Pićna i tog kraja Istre. Posjetitelji mogu saznati ponešto o Istri, običajima, legendama, pričama i dobro se zabaviti. Organizator događaja je Val kulture.

Pozivaju se svi umjetnici iz bilo kojeg područja umjetnosti da prijave svoje projekte na adresu:
Kulturni centar Kalvarija
Kalvarija 8
51000 Rijeka (za 5. Legendfest)

Prijaviti se može i na: 051/375-866, 091/253-8991, e-mail: ri.teatar@ri.htnet.hr