danimedvedica.jpgVeć tradicionalno, park prirode Medvednica pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture organizira srednjovjekovne dane na Medvednici. Najljepše doba jeseni nije uzaludno i najljepše doba za izlet na 830 metara nadmorske visine gdje su rudari iskopavali olovno-cinkovu rudu. Ostaci tog rudnika sačuvani su i do danas kada su uređeni i pretvoreni u atraktivnu turističku lokaciju. Ove godine datum događanja pada na nedjelju, 27.09.

Posjetite stari rudnik, osjetite kako se nekoć živjelo, a potom se opustite i uživajte u ljepoti prirode Medvednice i ukusnoj kuhinji. Tom scenski osmišljenom manifestacijom posjetitelji se vraćaju stoljećima natrag u povijest i postaju njezini sudionici.

Demonstrirat će se gotovo sve viteške vještine u mačevanju, bacanju buzdovana i streličarstvu. Za sve koji žele savladati neku od tih viteških vještina organiziraju se radionice s odgovarajućom podukom, a na srednjovjekovnom sajmu prezentiraju se stari obrti i prodaje ljekovito bilje i razne slastice od meda…

Ako ste u nedostatku ugodnog društva, članovi našeg foruma rado dočekuju zainteresirane. Posjetite ovu temu i prošlogodišnju galeriju, te ne štedite na konstruktivnim idejama.