Izvještaj:
  Vikend 23.-26.07.09. održan je LARP događaj u organizaciji udruge Ognjeni Mač, u Gornjoj Kupčini pokraj Krašića/Jastrebarskog. Ovo je bio četvrti po redu takav događaj. Događaju je sudjelovalo 30ak ljudi, više od očekivanog, te smo imali par ugodnih iznenađenja u vidu posjetilaca koje dugo nismo vidjeli. Domaćini su priredili veliku gozbu u sklopu same igre, u čast palim herojima u proljetnom posjetu.

  Nakon zadnjeg, pogubnog za mnoge, posjeta Erlindolu, riječ o istim događajima je stigla do Grofa Vilijama Kruschke u Istočnu Angliju, te se isti odlučio vratiti u domovinu i ponovno pokazati ljudima da je tu, da ih voli i štiti. Tako mu se u ljetnom posjetu Erlindolu pridružilo tridesetak avanturista i seljaka, što njegovih starih prijatelja, što novih došljaka.

  Kako se ljeti sve budi, tako i sada. Nakon što je grof Kruschka izgradio mauzolej za svoje pale prijatelje Evadyna Zelenpalchicha, Štefa Goblinca i Toma Kukuruza, pogrebnu procesiju napadoše zombiji, koji su po svim naznakama stizali iz rupe koja je nekoć bila stari druidski krug gdje se nalazila hrpa kostiju. Druidice Hrastovog kruga; Sunčana, Iskra i Lilith, dale su se u potragu za spodobom koja je prizivala nemrtve nemani, no bez uspjeha. U međuvremenu je iscjelitelj Agral naletio na nemilog stanovnika Patuljačkih brda, nemrtvog iscjelitelja Silvija (koji je zadnjih godinu dana spavao u svojoj grobnici). Agral se Silviu zamjerio te ga je potonji podosta namučio dok mu ovaj nije obećao da neće nikog uskrsavati, te je inzistirao da se nađe konkurencija koja je slala zombije koji su napali mauzolej.

  U međuvremenu su grof Kruschka, ratnik Mormegal, čarobnjak Go-Ran i mačevalac Ezio i ostali muku mučili s prodavačima puhova, napadajučom vojskom patuljaka i njihovom ratnom mašinom, plamenim šišmišima te zaraženim vukovima i ghoulovima. U to vrijeme se pojavila i trgovačka karavana koja je u grad donijela živosti i zabave, posebno trgovac Kron sa Šimetom (kosturskom glavom s jednim okom). 

  Dok je ekipa tako bila rastrgana na sve strane, pojavio se i Dread Lord, čiji je zadatak bio nepoznat, no došao je u okršaj i s Mormegalom, i Sunčanom i Kruschkom, te je zagadio mauzolej nemrtvom esencijom. Prvi napad je Mormegal uspio odbiti, no ostala im je zloguka poruka da moraju pronaći oltar. Nakon podužeg mozganja, traženja pomoći od izvidnika Issarina, te dobrovoljne pomoći barbarina Morda, grupica sastavljena od Mormegala, Tionola Issarina, Go-Rana, Ezia, Sunčane i Iskre pronašla je staru kuću u kojoj su živjeli prodavatelji puhova. Našavši put u podrum, pronašli su i oltar koji su tražili, a i našli tragove o Silvijevoj konkurenciji, no još uvijek nisu znali ime novodošlog nekromanta. Pri povratku u grad, nakon podužeg mozganja uspjeli su aktivirati oltar te su shvatili da njime mogu pročistiti nemrtvu esenciju.
  No pri dolasku do mauzoleja naletjeli su na Dread Lorda. Tu im je u pomoć ponovno pristigao Mormegal, koj se borio s nemrtvim dok su Sunčana i ostali rješavali barbarina Morda kojeg je nemrtvi bio zarobio pod svoje čini.

Sve u svemu šuma je bila spašena, Dread Lord je ubijen i protjeran, mauzolej pročišćen od nemrtve esencije, grad se konačno digao na noge. No i ovaj put je bilo žrtava. Hrabro padoše u obrani grofovije Bergamot: Agral – iscjelitelj, Go-Ran – čarobnjak, Ezio – mačevaoc, Sanđar – ratnik, Lilith – druidica.

Sa zanimanjem se očekuju novi izvještaji iz grofovije Bergamot….