mrea_mociDragi čitatelji, u ovoj recenziji predstavljamo vam knjigu autora Jordana Maxwella, “Mreža moći” koju je za hrvatsko tržište pripremila izdavačka kuća TELEdisk.

mrea_mociNaslov knjige: Mreža moći
Autor: Jordan Maxwell
Godina izdanja: 2010.
Nakladnik: TELEdisk d.o.o.
Format: B5
Uvez: meki
Broj stranica: 210
Prevoditelj: Pregled preveo Goran Ćaćić, intervjue prevela Sandra Peharda
Jezik originala: engleski

„Opametite se! Obrazujte se! Informirajte se! Probudite se! Napravite domaću zadaću!“ – upute su koje se protežu kroz cijelu knjigu Mreža moći“ Jordana Maxwella koju je za hrvatsko tržište pripremila izdavačka kuća TELEdisk.

Jordan Maxwell vodeći je svjetski autoritet za drevne religije i suvremene urote. Odrastao je u obitelji visoko rangiranih dužnosnika u međunarodnoj politici i religiji. Budući da je djetinjstvo proveo slušajući razne zanimljive priče iz intrigantnog i tajnovitog svijeta politike i religije, to ga je potaklo na dugogodišnje istraživanje o pravom značenju simbola, znakovlja i logotipa svjetskih kompanija.

Cijeli svoj život posvetio je istraživanju okultnog i ova knjiga predstavlja jedan mali dio njegovog dugogodišnjeg istraživanja. Iza sebe ima bezbroj nastupa na radiju i televiziji, uključujući tri specijalne emisije CBS-a, kao i brojne videozapise svoga rada.

Knjiga „Mreža moći“ zapravo je skup njegovih predavanja diljem svijeta i intervjua koje je dao tijekom godina. Ova knjiga je prva koju je Jordan Maxwell potpisao kao samostalni autor. Također je koautor knjiga „Ta starinska religija“ i „Knjiga koju Vaša Crkva ne želi da pročitate“ s Paulom Ticeom.

U prvom djelu „Mreže moći“, koji se sastoji od njegovih predavanja, Jordan nam otkriva pozadine i porijeklo religijskih simbola i povezanosti religije s astrologijom i politikom. Tvrdi da su religija i vlada ista stvar i da jedno bez drugoga ne ide. Prvi dio knjige pun je zanimljivih obilježja i poveznica, ali nam otkriva i neke zapanjujuće podudarnosti i navodi nas da se zapitamo – jesmo li stvarno samo lutke na koncu? Je li moguće da je cijeli svijet zapravo jedna velika pozornica?

Priča se vrti oko toga da nam Vlada kontrolira um, servira zabavu, drogu, kriminal i Hollywood kako bi nam odvratili pažnju od prave stvarnosti. Kako bi nam „zabranili“ da razmišljamo svojom glavom i spriječili nas da tražimo istinu.

Drugi dio sastoji se od četiri intervjua, tri govore o politici i religiji, a četvrti o izvanzemaljskoj kontroli čovječanstva. Prva tri intervjua zapravo manje–više ponavljaju informacije iz prvog dijela knjige, dakle, ponavlja se gradivo o masonima, iluminatima, religiji, simbolima, politici itd.

jordan-maxwellJordan Maxwell

Također govori o svom udjelu u popularnom dokumentarcu Zeitgeist: The Movie, tvrdeći da je gotovo cijeli dokumentarac napravljen s podacima i dokumentima koje je on sakupljao godinama. Zapravo, mali broj ljudi zna da je upravo njegova ogromna zbirka dokumenata predmet spoznaje mnogim puno eksponiranijim istraživačima i autorima koji se bave istom tematikom. Također nam govori da pozorno pratimo znakove i simbole u hollywoodskim filmovima, posebice onima Stevena Spielberga i Georgea Lucasa.

Četvrti dio intervjua govori o tome kako svijetom vladaju izvanzemaljski reptili koji su poprimili ljudsko obličje. Također prepričava svoj prvi susret s NLO-ima i napominje da ih je bilo još. Osvrće se i na djela Dana Browna i proziva ga plagijatorom i čovjekom koji je na platnoj listi Iluminata.

Ovo je sve u svemu jedna zanimljiva knjiga, s puno informacija i dokumentiranih činjenica s nevjerojatnim podudarnostima. Ovo je knjiga za ljubitelje teorija zavjere, iako gospodin Maxwell poziva cijelo čovječanstvo da se probudi i informira jer nam se bliži kraj koji zapravo ne možemo spriječiti, ali eto, možemo se informirati. Knjiga vam neće dati odgovor tko doista upravlja svijetom i tko kontrolira novac, politiku i gotovo svaki aspekt vašeg života jer sve i dalje ostaje na nagađanjima, ali je zabavno štivo. Neke činjenice će vas zapanjiti, a neke i nasmijati.

Jesmo li doista samo lutke na koncu i upravljaju li nama vladari iz sjene, ne znamo, na vama je da prosudite kojoj ćete strani vjerovati.