Nastavak koji se čekao deset godina dobio je prvu najavu. U drugom dijelu hita iz 2009.-te očekujte posjet Bijeloj zombielandkući, Božić u zemlji zombija i monster truck.

jumanjiTreći film o Jumanjiju vodi nas kroz pustinju i prašumu. Kao da to nije dovoljno zahtjevno, grupi tinejdžera će u rješavanju igre pomoći ili odmoći njihovi djedovi.

xmenPrije izlaska filma vrijeme je da ukažemo na detalje koje je korisno znati prije nego feniks sleti u kina petog lipnja.

aladinU hrvatska kina danas stiže Aladdin, sljedeći u nizu Disneyevih hitova koji u novome ruhu obrađuje već ispričanu priču. Film će biti dostupan u dvije verzije, u originalu i sa hrvatskom sinkronizacijom.

goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

Rimsko Carstvo je živjelo 200 godina dulje

Autor: ns1

 Prije nekoliko dana Jutarnji je list objavio članak o novootkrivenim povijesnim činjenicama i dokazima prema kojima je Rimsko Carstvo trajalo 200 godina dulje nego smo do sada učili iz povijesti.

Do sada se vjerovalo kako se presudna bitka održala romansoldier.jpgkod šume Teutoburg gdje su germanska plemena porazila tri rimske legije. Međutim, otkriveno je novo boljno polje koje je bogato ostacima iz bitke koja se vodila između rimskih legionara i germanskih plemena i to 200 godina nakon što su se Rimljani povukli preko Rajne.

Zanimljivo je kako su za ovo otkriće najzaslužniji amateri koji su detektorima metala pronašli stanovito rimsko oružje na brežuljkastom području gusto zasađenom crnogoricom između Hanovera i Kassela.

Točna lokacija ovog arheološkog nalazišta još se drži u tajnosti dok u potpunosti ne bude obrađeno kako bi se zaštitilo od pljačkaša i preprodavača povijesnih artefakata. Ovo nalazište se obrađuje od 2006. godine, ali tek nedavno su arheolozi mogli bez sumnje potvrditi kako se radi o presudnoj bitci koja se održala dva stoljeća kasnije. Do sada je pronađeno preko 600 artefakata, a pretpostavlja se da je u borbi sudjelovalo najmanje 1000 Rimljana. 

Cijeli članak možete pročitati na stranicama Jutarnjeg lista.

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Prijatelji

Korisnička zona