kruna ponoci 2D

Drugi nastavak svjetski poznate tetralogije "Prijestolje od stakla" je objavljen u hrvatskom prijevodu. Pod nasovom "Kruna ponoći" Celaena Sardothien nastavlja obavljati svoju dužnost kao kraljev ubojica, ali na svoj način.

got vii  HBO je nakon dugo očekivanja najavio datum premijere i prikazivanja nove sezone serijala pod nazivom Igra prijestolja VII.

uskoci 250

Nakon što se popularna kartaška start-up igra rasprodala u Hrvatskoj i dugo vremena je nije bilo u prodaji od sada ju možete naručiti preko nas.

Njezina maloprodajna cijena je 80,00kn, ali za sve koji se jave na naš mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. i naruče sa svojim podacima (ime i prezime, adresa i kontakt telefon) dobit će popust od 20%. Dostava je 20kn.

Nažalost hrvatska verzije igre više ne postoji, a u prodaji je samo engleska i njemačka verzija igre. Pravila su u svakoj igri na sva tri jezika (hr, en, de), a samo karte su na engleskom ili njemačkoj jeziku.

Uskoci i dalje nisu u slobodnoj prodaji stoga ne vjerujemo da ćete ih naći u trgovinama i ovo je jedinstvena prilika da se dokopate svojeg primjerka ove igre.

Više o igri možete pročitati u našoj recenziji: Uskoci - kartaška igra o hrvatskim gusarima

IMG 3048Već smo tradicionalno na 36. Danima znanstvene fantastike uživali u predavanjima, radionicama, kvizovima i filmskim projekcijama uz cosplayere i odličnu organizaciju. No, moramo istaknuti najzabavniji dio SFerakona - naime, po prvi put na zagrebačkoj konvenciji uživali smo u predstavi u pet činova Dr.Horrible koji se odvijao kroz cjelodnevni subotnji program i dobio pozitivnu reakciju većine posjetitelja. Isto tako smo uživali i u predavanjima počasnih gostiju Chrisa Becketta i Nikolasa Lloyda. No, da se vratimo na početak...

sferaI ove godine možete uživati u programima 36.Dane znanstvene fantastike pod popularnim nazivom SFerakon 2014. Tema ovogodišnjeg SFeraKona su "Paralaleni svjetovi i alternativna povijest", a s tom temom vas tradicionalno čekaju radionice, predavanja, cosplayeri te poznati domaći i strani predavači.

Kuća Jane Austen

Autor: Tenush

jane_2Arheolozi su pronašli ostatke kuće Steventon u kojoj je poznata spisateljica provela više od polovice svojeg života.

U britanskoj pokrajini Hampshire arheolozi su otkrili ostatke kuće u kojoj je živjela obitelj Austen od 1775. do 1801. godine. Otac poznate spisateljice, župnik po zanimanju, George Austen dobio je na korištenje župni dvor kojeg su preuredili za obiteljski život.

Dok je crkva u kojoj je Janein otac držao propovijedi ostala sačuvana, kuća je razrušena početkom 19. stoljeća nakon što se obitelj preselila u Bath zbog očevog umirovljenja.

Otkriće britanskih arheologa bitno je za britansku povijest, ali i povijest književnosti jer je kuća u kojoj je Jane Austen provela 25 godina svog života bitno utjecala na njen rad. U Steventonu je počela pisati svoja tri romana: Razum i Osjećaji, Ponos i Predrasude te Northanger Abbey.

Iako su romani završeni tek godinama nakon iseljenja iz kuće, život u Steventonu je na Jane Austen ostavio snažan pečat. Društveni život, priroda i česte kazališne predstave koje je obitelj priređivala bili su stalna inspiracija spisateljici. Većina djela je završena tek kad se obitelj vratila iz Batha u selo Chawton, blizu Winchestera. Za razliku od Steventona, ta kuća je očuvana te je danas muzej posvećen poznatoj spisateljici i nezaobilazno mjesto za svakog turista koji dođe u posjet Chawtonu.

jane_kuca

Volonteri koji rade na iskapanju Steventona nadaju se kako će ovim otkrićem dobiti bolji uvid u život spisateljice. Arheologinja Debbie Charlton izjavila je kako je glavni cilj projekta rekonstruirati prvotni izgled Steventona. Naime, iako je kuća evidentirana na lokalnoj karti početkom 19. stoljeća, postoje nesuglasice oko njena izgleda jer su crteži nekoliko umjetnika koji su prikazali kuću kontradiktorni.

Maureen Stiller, počasna tajnica Udruge Jane Austen, izražava zadovoljstvo zbog novih pronalazaka te se nada da će se ovim otkrićem popuniti rupe u životu poznate spisateljice.

Slijedeće godine, nakon završetka iskapanja, pronađeni ostaci bit će izloženi u  muzeju Willis u Basingstokeu.

 

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Korisnička zona