kruna ponoci 2D

Drugi nastavak svjetski poznate tetralogije "Prijestolje od stakla" je objavljen u hrvatskom prijevodu. Pod nasovom "Kruna ponoći" Celaena Sardothien nastavlja obavljati svoju dužnost kao kraljev ubojica, ali na svoj način.

got vii  HBO je nakon dugo očekivanja najavio datum premijere i prikazivanja nove sezone serijala pod nazivom Igra prijestolja VII.

uskoci 250

Nakon što se popularna kartaška start-up igra rasprodala u Hrvatskoj i dugo vremena je nije bilo u prodaji od sada ju možete naručiti preko nas.

Njezina maloprodajna cijena je 80,00kn, ali za sve koji se jave na naš mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. i naruče sa svojim podacima (ime i prezime, adresa i kontakt telefon) dobit će popust od 20%. Dostava je 20kn.

Nažalost hrvatska verzije igre više ne postoji, a u prodaji je samo engleska i njemačka verzija igre. Pravila su u svakoj igri na sva tri jezika (hr, en, de), a samo karte su na engleskom ili njemačkoj jeziku.

Uskoci i dalje nisu u slobodnoj prodaji stoga ne vjerujemo da ćete ih naći u trgovinama i ovo je jedinstvena prilika da se dokopate svojeg primjerka ove igre.

Više o igri možete pročitati u našoj recenziji: Uskoci - kartaška igra o hrvatskim gusarima

IMG 3048Već smo tradicionalno na 36. Danima znanstvene fantastike uživali u predavanjima, radionicama, kvizovima i filmskim projekcijama uz cosplayere i odličnu organizaciju. No, moramo istaknuti najzabavniji dio SFerakona - naime, po prvi put na zagrebačkoj konvenciji uživali smo u predstavi u pet činova Dr.Horrible koji se odvijao kroz cjelodnevni subotnji program i dobio pozitivnu reakciju većine posjetitelja. Isto tako smo uživali i u predavanjima počasnih gostiju Chrisa Becketta i Nikolasa Lloyda. No, da se vratimo na početak...

sferaI ove godine možete uživati u programima 36.Dane znanstvene fantastike pod popularnim nazivom SFerakon 2014. Tema ovogodišnjeg SFeraKona su "Paralaleni svjetovi i alternativna povijest", a s tom temom vas tradicionalno čekaju radionice, predavanja, cosplayeri te poznati domaći i strani predavači.

Vještice, koliba i mačka

Autor: Nea

Krajem prošle godine, inženjeri koji su radili na građevinskim iskopavanjima u blizini Pendle Hilla u Lancashireu, naišli su na dobro očuvanu i izuzetno zanimljivu kolibu iz 17. stoljeća.

koliba

No, ono što je probudilo najveći interes u vezi ovog otkrića su mačje kosti uzidane u zid jedne zabrtvljene prostorije. Naime, arheolozi vjeruju da je mačka bila živa zakopana i to samo s jednim ciljem – zaštiti stanare od zlih duhova.

knjiga_o_sudjenjuPendle Hill je inače poznat po suđenju vješticama koje se zbilo 1612. godine. Dvanaest osoba koje su živjele u tom području optuženo je za ubojstvo desetero ljudi - vještičarenjem. Od njih dvanaest, 9 žena i 2 muškarca proglašeni su krivima i osuđeni na smrtnu kaznu vješanjem, dok je jedna žena proglašena nevinom.

Suđenje vješticama iz Pendlea jedno je od najpoznatijih i najbolje dokumentiranih suđenja vješticama u engleskoj povijesti.

Voditelj ovog arheološkog iskapanja, Carl Sanders rekao je: „Ne događa se često da naiđete na kolibu iz bajke zajedno s vještičjom mačkom. Građevina je u odličnom stanju i kad uđete u nju stvarno možete osjetiti da ste stupili u prošlost. Pendle Hill već stoljećima ima takvo ozračje i teško je biti nedirnut njime.“

knjiga_o_sudjenju2„Za nas je ovo otkriće jednako važno kao što je za druge arheologe bilo važno otkriće Tutankhamenove grobnice.“, rekao je Simon Entwistle, stručnjak za vještice iz Pendlea.

„Samo nas nekoliko mjeseci dijeli od 400-te godišnjice suđenja vješticama, a sada smo pronašli nevjerojatno rijedak pronalazak u srcu vještičjeg okruga. Ovo bi čak mogao biti poznati Malkin Tower koji je stoljećima bio izvor špekulacija i glasina.“

Malkin Tower bio je dom jedne od optuženih žena kao i mjesto gdje se 06.04.1612. godine na Veliki petak održao sastanak osoba kojima se kasnije sudilo.

Simon Entwistle još je dodao: „Mačke su uvijek bile istaknute figure u pričama o vješticama stoga, tko god je osudio ovu mačku na tako okrutnu sudbinu morao je tražiti zaštitu od zlih duhova.“

U građevini je također otkrivena kuhinjska peć iz 19. stoljeća koja se još uvijek nalazi na svojem izvornom mjestu. Neki od predmeta iz kasnijih godina koji su također pronađeni su i viktorijanska grnčarija, kositrena kada i postolje kreveta.

pendle_hill

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Korisnička zona