kruna ponoci 2D

Drugi nastavak svjetski poznate tetralogije "Prijestolje od stakla" je objavljen u hrvatskom prijevodu. Pod nasovom "Kruna ponoći" Celaena Sardothien nastavlja obavljati svoju dužnost kao kraljev ubojica, ali na svoj način.

got vii  HBO je nakon dugo očekivanja najavio datum premijere i prikazivanja nove sezone serijala pod nazivom Igra prijestolja VII.

uskoci 250

Nakon što se popularna kartaška start-up igra rasprodala u Hrvatskoj i dugo vremena je nije bilo u prodaji od sada ju možete naručiti preko nas.

Njezina maloprodajna cijena je 80,00kn, ali za sve koji se jave na naš mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. i naruče sa svojim podacima (ime i prezime, adresa i kontakt telefon) dobit će popust od 20%. Dostava je 20kn.

Nažalost hrvatska verzije igre više ne postoji, a u prodaji je samo engleska i njemačka verzija igre. Pravila su u svakoj igri na sva tri jezika (hr, en, de), a samo karte su na engleskom ili njemačkoj jeziku.

Uskoci i dalje nisu u slobodnoj prodaji stoga ne vjerujemo da ćete ih naći u trgovinama i ovo je jedinstvena prilika da se dokopate svojeg primjerka ove igre.

Više o igri možete pročitati u našoj recenziji: Uskoci - kartaška igra o hrvatskim gusarima

IMG 3048Već smo tradicionalno na 36. Danima znanstvene fantastike uživali u predavanjima, radionicama, kvizovima i filmskim projekcijama uz cosplayere i odličnu organizaciju. No, moramo istaknuti najzabavniji dio SFerakona - naime, po prvi put na zagrebačkoj konvenciji uživali smo u predstavi u pet činova Dr.Horrible koji se odvijao kroz cjelodnevni subotnji program i dobio pozitivnu reakciju većine posjetitelja. Isto tako smo uživali i u predavanjima počasnih gostiju Chrisa Becketta i Nikolasa Lloyda. No, da se vratimo na početak...

sferaI ove godine možete uživati u programima 36.Dane znanstvene fantastike pod popularnim nazivom SFerakon 2014. Tema ovogodišnjeg SFeraKona su "Paralaleni svjetovi i alternativna povijest", a s tom temom vas tradicionalno čekaju radionice, predavanja, cosplayeri te poznati domaći i strani predavači.

Kip boga šutnje

Četiri brončane figure koje datiraju iz kasnog perioda egipatske povijesti (oko 688.-332. p.n.e.) nedavno su pronađene u Egiptu za vrijeme policijske akcije. 

bog_utnje_2

Vjerovalo se da su nestale iz egipatskih muzeja tokom siječanjske revolucije, zajedno s oko sto relikvija koje su ukradene diljem zemlje, no arheolozi iz Ministarstva za starine potvrdili su da jedino dva primjerka potječu iz postava muzeja.

bog_utnjeJedan od njih je 37,5 centimetara visok brončani kip Ozirisa u stojećoj pozi, dok je druga brončana figura prikaz boga Harpokrata (helenizirana verzija egipatskog boga Horusa) s prstom u ustima i vijencem boga zagrobnog života, Andjetyja. Egipćanima je on bio simbol djetinjstva kojeg su Grci, tokom helenizacije na čelu s Aleksandrom Velikim, preuzeli i krivo interpretirali njegovu gestu kao znak šutnje i tajnovitosti.

Druga dva primjerka ostala su poprilično misteriozna, unatoč tome što su vrlo slična prethodnim figurama i također prikazuju Ozirisa i Harpokrata.

Ono što zabrinjava znanstvenike je nepoznata lokacija na kojoj su se kipovi čuvali prije krađe. Neki znanstvenici, primjerice britanski arheolog Paul Barford, vjeruju da su figure bile dijelovi zbirke, a ne svježe iskopani artefakti, budući da pokazuju tragove prijašnje arheološke obrade, konkretno poliranja metala kemikalijama.

Odbor arheologa nastavlja s istraživanjem porijekla misterioznih figura kako bi se mogle vratiti na pripadajuće mjesto.

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Korisnička zona