marvels daredevilMali šok je odjeknuo internetom kad je Netflix izjavio kako neće biti 4. sezone "Daredevila". "Marvelov Daredevil se neće vratiti u 4. sezoni na Netflixu" - izjavio je Netflix za CNN. Slijepog odvjetnika iz Hell's Kitchen možda nastavimo gledati negdje drugdje... nadamo se.

grrmartin 300yearsPomahnitalo krenuh 14. listopada na Martinov blog na kojem je objavio vijest o datumu izlaska novog štiva iz serijala "A Song of Ice and Fire". Povratak u Westeros omogućio nam je već danas, pustivši u prodaju prvu od dvije knjige "Fire and Blood: 300 Years Before A Game of Thrones (A Targaryen History)".

HP wizards uniteSredine doslovno nema kad se spomene Harry Potter. Ako spadate u kategoriju obožavatelja sigurni smo da će Vas zainteresirati vijest, ali i mogućnost predbilježbe na igru koju mnogi u svijetu s nestrpljenjem očekuju.

kruna ponoci 2D

Drugi nastavak svjetski poznate tetralogije "Prijestolje od stakla" je objavljen u hrvatskom prijevodu. Pod nasovom "Kruna ponoći" Celaena Sardothien nastavlja obavljati svoju dužnost kao kraljev ubojica, ali na svoj način.

got vii  HBO je nakon dugo očekivanja najavio datum premijere i prikazivanja nove sezone serijala pod nazivom Igra prijestolja VII.

Kip boga šutnje

Četiri brončane figure koje datiraju iz kasnog perioda egipatske povijesti (oko 688.-332. p.n.e.) nedavno su pronađene u Egiptu za vrijeme policijske akcije. 

bog_utnje_2

Vjerovalo se da su nestale iz egipatskih muzeja tokom siječanjske revolucije, zajedno s oko sto relikvija koje su ukradene diljem zemlje, no arheolozi iz Ministarstva za starine potvrdili su da jedino dva primjerka potječu iz postava muzeja.

bog_utnjeJedan od njih je 37,5 centimetara visok brončani kip Ozirisa u stojećoj pozi, dok je druga brončana figura prikaz boga Harpokrata (helenizirana verzija egipatskog boga Horusa) s prstom u ustima i vijencem boga zagrobnog života, Andjetyja. Egipćanima je on bio simbol djetinjstva kojeg su Grci, tokom helenizacije na čelu s Aleksandrom Velikim, preuzeli i krivo interpretirali njegovu gestu kao znak šutnje i tajnovitosti.

Druga dva primjerka ostala su poprilično misteriozna, unatoč tome što su vrlo slična prethodnim figurama i također prikazuju Ozirisa i Harpokrata.

Ono što zabrinjava znanstvenike je nepoznata lokacija na kojoj su se kipovi čuvali prije krađe. Neki znanstvenici, primjerice britanski arheolog Paul Barford, vjeruju da su figure bile dijelovi zbirke, a ne svježe iskopani artefakti, budući da pokazuju tragove prijašnje arheološke obrade, konkretno poliranja metala kemikalijama.

Odbor arheologa nastavlja s istraživanjem porijekla misterioznih figura kako bi se mogle vratiti na pripadajuće mjesto.

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Korisnička zona