gotManje od tri mjeseca ostala su do početka prikazivanja posljednje sezone Igre prijestolja. Datum izlaska je nedjelja 14. travnja, a epizode će biti premijerno prikazivane uobičajenim tempom od jednog nastavka tjedno, što znači da se izlazak zadnje epizode kompletne serije očekuje 19. svibnja.

Glass official theatrical posterU kinima se ovih dana vrti Glass, treći film iz prve Shyamalanove trilogije. Neslomljivi Overseer (Bruce Willis) obračunat će se s nadljudski moćnim Beastom (James McAvoy), i starim neprijateljem Glassom (Samuel L. Jackson).

warhammerProizvođači igara Warhammer koristili su strategiju uvođenja novih edicija svakih nekoliko godina. Kao rezultat takve politike, njihove igre su opstale desetljećima. No prije nekoliko godina ukinuta je jedna od dvije najdugovječnije igre Warhammer Fantasy Battles, a nastavljen je razvoj Warhammera 40000.

avengers endgameSaga o Osvetnicima započela je s Iron Manom (2008) a završit će ju Avengers: Endgame (2019). Nakon dvadeset jednog filma u ukupnom trajanju od 38 sati, približava se vrijeme rastanka s nekima od omiljenih junaka.

godzilla2Prošle su već su četiri godine od kada je Ken Watabane, u prethodnom filmu, izgovorio glasovitu rečenicu: "Let them fight". Tada se naslovno čudovište borilo protiv malo poznatog MUTO-a. Ovoga puta će kralj svih čudovišta morati izaći na kraj, ne s jednim, nego s tri čudovišna bića: Rodanom, Mothrom i Kingom Ghidorahom. Kako ta bića izgledaju možete pogledati u novome traileru za film Godzilla: King of the Monsters.

Kožni čovjek

leath.jpgArheološki tim planira otvoriti grobnicu "Kožnog čovjeka" u Connecticutu, ali javnost ne odobrava taj čin.

Stari „Kožni čovjek" bio je misteriozni lutalica koji je redovno hodao od doline rijeke Hudson do Connecticuta u petlji dugačkoj 587 km. Njegovo lutanje trajalo je od 1883. do 1889. godine i trebala su mu 34 dana da prijeđe taj put. Bio je toliko točan da su mu lokalni dobročinitelji mogli pripremiti obrok koji bi ga dočekao.

Pričao je francuski i vrlo malo engleskog, spavao samo u pećinama i kamenim skrovištima i nikada nije davao nikakve informacije o sebi. Nadimak je dobio po svom ručno rađenom kožnom odjelu, teškom oko 27 kg.

leatherman_2Njegov grob na groblju Ossining Sparta redovno posjećuju mnogi znatiželjnici, no lokalni dužnosnici se boje da je preblizu ceste i time podložan zagađenju pa ga žele prebaciti na drugi dio groblja. Također žele uzeti DNK uzorak da bi otkrili podrijetlo tajanstvenog lutalice.

Legenda tvrdi da je bio Francuz slomljenog srca po imenu Jules Bourglay, ali biograf Dan W. DeLuca tvrdi da je to izmišljotina tadašnjih novinskih napisa. DNK analiza bi mogla dati trag o tome tko je on stvarno bio, ali tu zapravo kontroverza počinje.

Učitelj povijesti Don Johnson napravio je website Leave Leatherman Alone tvrdeći da bi njegova privatnost trebala biti poštivana. Sudeći po komentarima koji se nalaze na stranici, čini se da ima veliku podršku istomišljenika.

Stari „Kožni čovjek" je očito želio biti anoniman. Nije počinio nikakav zločin,  a to što je bio beskućnik, ne znači da ne treba poštivati njegove želje. Umro je prirodnom smrću i nema nerazjašnjenih pitanja o nasljedstvu pa čemu onda potreba za otkrivanjem identiteta?

ny_trip4

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Korisnička zona