Nastavak koji se čekao deset godina dobio je prvu najavu. U drugom dijelu hita iz 2009.-te očekujte posjet Bijeloj zombielandkući, Božić u zemlji zombija i monster truck.

jumanjiTreći film o Jumanjiju vodi nas kroz pustinju i prašumu. Kao da to nije dovoljno zahtjevno, grupi tinejdžera će u rješavanju igre pomoći ili odmoći njihovi djedovi.

xmenPrije izlaska filma vrijeme je da ukažemo na detalje koje je korisno znati prije nego feniks sleti u kina petog lipnja.

aladinU hrvatska kina danas stiže Aladdin, sljedeći u nizu Disneyevih hitova koji u novome ruhu obrađuje već ispričanu priču. Film će biti dostupan u dvije verzije, u originalu i sa hrvatskom sinkronizacijom.

goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

Iskusite srednjovjekovne sprave za mučenje!

Autor: Exxar

sprave_za_mucenje_250Ne morate to učiniti na vlastitoj koži, no svakako možete vizualno. Naime, od danas pa do 19. lipnja u Arheološkom muzeju u Zagrebu održava se izložba "Srednjovjekovne sprave za mučenje".

Na izložbi je uz popratne ilustracije i tekstove izloženo čak 54 rekonstruiranih sprava za mučenje koje su se u Europi koristile od srednjeg vijeka pa sve do 18. stoljeća. Osim famozne željezne djeve i ostalih naprava koje su uzrokovale teške tjelesne ozljede i naposlijetku smrt, izložene su i sprave koje su korištene za kažnjavanje manjih prijestupa u funkciji ponižavanja.

Prenosimo opis izložbe sa službenih stranica Arheološkog muzeja: "Izložba proučava fenomen torture prikazujući ga kao problem koji je prisutan u europskoj civilizaciji, s ciljem da podsjeti na činjenicu da uporaba torture nije ograničena samo na srednji vijek te da nije povezana s određenim svjetonazorom ili religijom, već da je riječ o univerzalnom problemu. Ipak, tijekom srednjeg vijeka gospodarski i sociološki kontekst, kao i filozofska klima bili su mnogo različitiji od današnjega, što su svakako okolnosti koje su potaknule širu i okrutniju primjenu torture."

Odrasli izložbu mogu pogledati po cijeni od 30 kn, djeca, đaci, studenti i umirovljenici po 20 kn, a skupine za svega 15 kn po osobi.

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Prijatelji

Korisnička zona