Nastavak koji se čekao deset godina dobio je prvu najavu. U drugom dijelu hita iz 2009.-te očekujte posjet Bijeloj zombielandkući, Božić u zemlji zombija i monster truck.

jumanjiTreći film o Jumanjiju vodi nas kroz pustinju i prašumu. Kao da to nije dovoljno zahtjevno, grupi tinejdžera će u rješavanju igre pomoći ili odmoći njihovi djedovi.

xmenPrije izlaska filma vrijeme je da ukažemo na detalje koje je korisno znati prije nego feniks sleti u kina petog lipnja.

aladinU hrvatska kina danas stiže Aladdin, sljedeći u nizu Disneyevih hitova koji u novome ruhu obrađuje već ispričanu priču. Film će biti dostupan u dvije verzije, u originalu i sa hrvatskom sinkronizacijom.

goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

Venerin hram u gradu Krku

Autor: abbigail

veneraNa Krku su danas predstavljeni ostaci antičkog hrama, pronađenog u prizemlju obiteljske kuće u gradu Krku, za kojeg se pretpostavlja da je bio posvećen Veneri.

Tijekom obnavljanja kuće slučajno su pronađeni ostaci puno starije građevine te su na mjesto događaja pozvani arheolozi koji već tri mjeseca rade na iskapanjima i istraživanjima dosad pronađenih artefakata.

Arheolog Nino Novak iz Konzervatorskog odjela Ministarstva kulture u Rijeci, pretpostavlja da se radi o ostacima hrama posvećenog Veneri. Temeljem rezultata arheoloških istraživanja na drugim lokacijama na ovom otoku bilo je za očekivati da se na njemu nalazi i hram posvećen božici Veneri.

Novak smatra da hram potječe iz 1. stoljeća p.n.e. te da je bio 14 metara dugačak, a 8 metara širok. Unutar kuće u kojoj su otkriveni ostaci, točnije u njezinom prizemlju, nalazi se žrtvenik hrama koji će biti prekriven staklenom pločom i na takav način otvoren za javnost. Ostali dijelovi hrama vjerojatno se nalaze pod susjednim kućama.

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Prijatelji

Korisnička zona