Nastavak koji se čekao deset godina dobio je prvu najavu. U drugom dijelu hita iz 2009.-te očekujte posjet Bijeloj zombielandkući, Božić u zemlji zombija i monster truck.

jumanjiTreći film o Jumanjiju vodi nas kroz pustinju i prašumu. Kao da to nije dovoljno zahtjevno, grupi tinejdžera će u rješavanju igre pomoći ili odmoći njihovi djedovi.

xmenPrije izlaska filma vrijeme je da ukažemo na detalje koje je korisno znati prije nego feniks sleti u kina petog lipnja.

aladinU hrvatska kina danas stiže Aladdin, sljedeći u nizu Disneyevih hitova koji u novome ruhu obrađuje već ispričanu priču. Film će biti dostupan u dvije verzije, u originalu i sa hrvatskom sinkronizacijom.

goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

Mona Lisa nije ona nego on

Autor: Nea

mona-lisauvodTalijanski povjesničari donose novu teoriju o Mona Lisi te tvrde da naslikana osoba nije žena nego muškarac po imenu Gian Giacomo Caprotti - Salai, Leonardov dugogodišnji ljubavnik.

ivan-krstiteljNa jučerašnjoj konferenciji za novinare, profesor Silvano Vinceti, vođa znanstveno-tehničkog odbora za analizu ove Leonardove slike, iznio je novu teoriju o najpoznatijoj, ali i najtajanstvenijoj ženi na svijetu. Nadovezujući se na posljednje otkriće slova L i S u Mona Lisinim očima, do kojeg se došlo korištenjem najsuvremenije tehnologije, profesor Vinceti tvrdi da se L odnosi na Leonarda, a S na Salaia. Nalaze temelji na svojoj interpretaciji uspoređivanja događaja i krajolika u pozadini.

Naime, od 1490. godine Salai je 25 godina radio za Leonarda kao njegov sluga, a ubijen je 1525. godine. No bio je on i njegov ljubavnik i učenik koji je u nasljedstvo dobio više slika, uključujući i "Mona Lisu". Sam Leonardo dao mu je nadimak Salai te ga naslikao na slici "Ivan Krstitelj". Profesor Vinceti smatra kako je Salai također i apostol Ivan na "Posljednjoj večeri".

No kakva god istina bila neće izbrisati taj vječni tajanstveni osmjeh.

 

The-Last-Supper

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Prijatelji

Korisnička zona