Nastavak koji se čekao deset godina dobio je prvu najavu. U drugom dijelu hita iz 2009.-te očekujte posjet Bijeloj zombielandkući, Božić u zemlji zombija i monster truck.

jumanjiTreći film o Jumanjiju vodi nas kroz pustinju i prašumu. Kao da to nije dovoljno zahtjevno, grupi tinejdžera će u rješavanju igre pomoći ili odmoći njihovi djedovi.

xmenPrije izlaska filma vrijeme je da ukažemo na detalje koje je korisno znati prije nego feniks sleti u kina petog lipnja.

aladinU hrvatska kina danas stiže Aladdin, sljedeći u nizu Disneyevih hitova koji u novome ruhu obrađuje već ispričanu priču. Film će biti dostupan u dvije verzije, u originalu i sa hrvatskom sinkronizacijom.

goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

U Engleskoj pronađen kostur afričkog čovjeka star 1700 godina

Autor: Tenush

lubanjaKostur star 1700 godina pronađen 2009. u Engleskoj dokazuje kako su ljudi afričkog podrijetla živjeli na tom prostoru puno prije nego se do sada vjerovalo.

Kostur osobe iskopan 2009. na arheološkom lokalitetu rimskog groblja u Warwickshireu je afričkog podrijetla i za života je obitavao u malom priobalnom naselju, potvrdilo je arheološko istraživanje. Otkriće je važno jer dokazuje kako su se afrički imigranti pojavili već u 3. ili 4. stoljeću, što je puno ranije nego se do sada vjerovalo.

Stuart Palmer, voditelj arheološkog projekta izjavljuje: "Afrički kosturi su do sada nađeni u velikim rimsko-britanskim gradovima poput Yorka te je poznato da su afričke jedinice bile dio garnizona na Hadrijanovom zidu. No, nismo očekivali da su živjeli u Warwickshireu, pogotovo ne u tako maloj naseobini kao što je rimski Stratford."

Istraživanja su otkrila da je osoba bila muškog spola, stara oko 40-50 godina, snažne građe te da je bolovala od artritisa i pothranjenosti u djetinjstvu. Još nije potvrđeno od čega je umro, ali detaljnom analizom kostiju ustanovljene su lezije na kralježnici koje ukazuju na nošenje teškog tereta tijekom života.  

Još ne postoje dokazi da li je rođen na britanskom tlu ili u Africi. Postoje nagađanja da je bio trgovac kojeg je smrt zatekla u Warwickshireu, ali analiza kostiju govori u prilog toga da je bio rob ili ratni veteran koji se umirovio u Stratfordu.

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Prijatelji

Korisnička zona