goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

gotManje od tri mjeseca ostala su do početka prikazivanja posljednje sezone Igre prijestolja. Datum izlaska je nedjelja 14. travnja, a epizode će biti premijerno prikazivane uobičajenim tempom od jednog nastavka tjedno, što znači da se izlazak zadnje epizode kompletne serije očekuje 19. svibnja.

Glass official theatrical posterU kinima se ovih dana vrti Glass, treći film iz prve Shyamalanove trilogije. Neslomljivi Overseer (Bruce Willis) obračunat će se s nadljudski moćnim Beastom (James McAvoy), i starim neprijateljem Glassom (Samuel L. Jackson).

warhammerProizvođači igara Warhammer koristili su strategiju uvođenja novih edicija svakih nekoliko godina. Kao rezultat takve politike, njihove igre su opstale desetljećima. No prije nekoliko godina ukinuta je jedna od dvije najdugovječnije igre Warhammer Fantasy Battles, a nastavljen je razvoj Warhammera 40000.

avengers endgameSaga o Osvetnicima započela je s Iron Manom (2008) a završit će ju Avengers: Endgame (2019). Nakon dvadeset jednog filma u ukupnom trajanju od 38 sati, približava se vrijeme rastanka s nekima od omiljenih junaka.

Grobnica Tutankhamonove supruge

Autor: Ayllwyn

U 2011. godini čekaju nas tri velika arheološka otkrića: grobnica Tutankhamonove kraljice, proboj kroz tajna vrata Keopsove piramide i posljednje počivalište Kleopatre i Marka Antonija. Pročitajte nešto više o Tutankamonovoj kraljici.

piramide2

Zahi Hawass, jedan od najpoznatijih egiptologa današnjice, rekao je da su u tijeku iskapanja grobnice u Dashuru koja se nalazi duboko u zemlji i vjeruje da bi mogla pripadati vladaru iz 13. dinastije (1782 - 1650 pr.K.).Još je nepotvrđeno o kome se točno radi pošto mnogo vladara 13. dinastije nije pronađeno.


Hawass je trenutno koncentriran na Dolinu Kraljeva i nada se da će tamo otkriti grobnicu KV64. Dosad je otkriveno 63 grobnice od kojih je 26 pripadalo kraljevima. Postoje indikacije koje ukazuju na to da bi KV64 trebala pripadati upravo Tutankhamonovoj kraljici Ankhesenamun.

Kćer faraona Akhenatena i Nefertiti, rođena kao Ankhesenpaaten (oko 1348. pr.K.), vjerojatno je promijenila ime u Ankhesenamun kada je postala kraljica svom (vrlo moguće) polubratu Tutankhamonu. Nedavna istraživanja DNK-a dvaju ženskih fetusa pokopanih u njegovoj grobnici pokazala su da su ti fetusi vrlo vjerojatno Tutankhamonovi potomci.

Ako se pokaže da je KV64 zbilja grobnica Tutankhamonove kraljice Ankhesenamun, otkriti će se nova grana Tutankhamonovog obiteljskog stabla.

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Korisnička zona