kruna ponoci 2D

Drugi nastavak svjetski poznate tetralogije "Prijestolje od stakla" je objavljen u hrvatskom prijevodu. Pod nasovom "Kruna ponoći" Celaena Sardothien nastavlja obavljati svoju dužnost kao kraljev ubojica, ali na svoj način.

got vii  HBO je nakon dugo očekivanja najavio datum premijere i prikazivanja nove sezone serijala pod nazivom Igra prijestolja VII.

uskoci 250

Nakon što se popularna kartaška start-up igra rasprodala u Hrvatskoj i dugo vremena je nije bilo u prodaji od sada ju možete naručiti preko nas.

Njezina maloprodajna cijena je 80,00kn, ali za sve koji se jave na naš mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. i naruče sa svojim podacima (ime i prezime, adresa i kontakt telefon) dobit će popust od 20%. Dostava je 20kn.

Nažalost hrvatska verzije igre više ne postoji, a u prodaji je samo engleska i njemačka verzija igre. Pravila su u svakoj igri na sva tri jezika (hr, en, de), a samo karte su na engleskom ili njemačkoj jeziku.

Uskoci i dalje nisu u slobodnoj prodaji stoga ne vjerujemo da ćete ih naći u trgovinama i ovo je jedinstvena prilika da se dokopate svojeg primjerka ove igre.

Više o igri možete pročitati u našoj recenziji: Uskoci - kartaška igra o hrvatskim gusarima

IMG 3048Već smo tradicionalno na 36. Danima znanstvene fantastike uživali u predavanjima, radionicama, kvizovima i filmskim projekcijama uz cosplayere i odličnu organizaciju. No, moramo istaknuti najzabavniji dio SFerakona - naime, po prvi put na zagrebačkoj konvenciji uživali smo u predstavi u pet činova Dr.Horrible koji se odvijao kroz cjelodnevni subotnji program i dobio pozitivnu reakciju većine posjetitelja. Isto tako smo uživali i u predavanjima počasnih gostiju Chrisa Becketta i Nikolasa Lloyda. No, da se vratimo na početak...

sferaI ove godine možete uživati u programima 36.Dane znanstvene fantastike pod popularnim nazivom SFerakon 2014. Tema ovogodišnjeg SFeraKona su "Paralaleni svjetovi i alternativna povijest", a s tom temom vas tradicionalno čekaju radionice, predavanja, cosplayeri te poznati domaći i strani predavači.

Grobnica Tutankhamonove supruge

Autor: Ayllwyn

U 2011. godini čekaju nas tri velika arheološka otkrića: grobnica Tutankhamonove kraljice, proboj kroz tajna vrata Keopsove piramide i posljednje počivalište Kleopatre i Marka Antonija. Pročitajte nešto više o Tutankamonovoj kraljici.

piramide2

Zahi Hawass, jedan od najpoznatijih egiptologa današnjice, rekao je da su u tijeku iskapanja grobnice u Dashuru koja se nalazi duboko u zemlji i vjeruje da bi mogla pripadati vladaru iz 13. dinastije (1782 - 1650 pr.K.).Još je nepotvrđeno o kome se točno radi pošto mnogo vladara 13. dinastije nije pronađeno.


Hawass je trenutno koncentriran na Dolinu Kraljeva i nada se da će tamo otkriti grobnicu KV64. Dosad je otkriveno 63 grobnice od kojih je 26 pripadalo kraljevima. Postoje indikacije koje ukazuju na to da bi KV64 trebala pripadati upravo Tutankhamonovoj kraljici Ankhesenamun.

Kćer faraona Akhenatena i Nefertiti, rođena kao Ankhesenpaaten (oko 1348. pr.K.), vjerojatno je promijenila ime u Ankhesenamun kada je postala kraljica svom (vrlo moguće) polubratu Tutankhamonu. Nedavna istraživanja DNK-a dvaju ženskih fetusa pokopanih u njegovoj grobnici pokazala su da su ti fetusi vrlo vjerojatno Tutankhamonovi potomci.

Ako se pokaže da je KV64 zbilja grobnica Tutankhamonove kraljice Ankhesenamun, otkriti će se nova grana Tutankhamonovog obiteljskog stabla.

Add comment


Security code
Refresh

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Korisnička zona