kruna ponoci 2D

Drugi nastavak svjetski poznate tetralogije "Prijestolje od stakla" je objavljen u hrvatskom prijevodu. Pod nasovom "Kruna ponoći" Celaena Sardothien nastavlja obavljati svoju dužnost kao kraljev ubojica, ali na svoj način.

got vii  HBO je nakon dugo očekivanja najavio datum premijere i prikazivanja nove sezone serijala pod nazivom Igra prijestolja VII.

uskoci 250

Nakon što se popularna kartaška start-up igra rasprodala u Hrvatskoj i dugo vremena je nije bilo u prodaji od sada ju možete naručiti preko nas.

Njezina maloprodajna cijena je 80,00kn, ali za sve koji se jave na naš mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. i naruče sa svojim podacima (ime i prezime, adresa i kontakt telefon) dobit će popust od 20%. Dostava je 20kn.

Nažalost hrvatska verzije igre više ne postoji, a u prodaji je samo engleska i njemačka verzija igre. Pravila su u svakoj igri na sva tri jezika (hr, en, de), a samo karte su na engleskom ili njemačkoj jeziku.

Uskoci i dalje nisu u slobodnoj prodaji stoga ne vjerujemo da ćete ih naći u trgovinama i ovo je jedinstvena prilika da se dokopate svojeg primjerka ove igre.

Više o igri možete pročitati u našoj recenziji: Uskoci - kartaška igra o hrvatskim gusarima

IMG 3048Već smo tradicionalno na 36. Danima znanstvene fantastike uživali u predavanjima, radionicama, kvizovima i filmskim projekcijama uz cosplayere i odličnu organizaciju. No, moramo istaknuti najzabavniji dio SFerakona - naime, po prvi put na zagrebačkoj konvenciji uživali smo u predstavi u pet činova Dr.Horrible koji se odvijao kroz cjelodnevni subotnji program i dobio pozitivnu reakciju većine posjetitelja. Isto tako smo uživali i u predavanjima počasnih gostiju Chrisa Becketta i Nikolasa Lloyda. No, da se vratimo na početak...

sferaI ove godine možete uživati u programima 36.Dane znanstvene fantastike pod popularnim nazivom SFerakon 2014. Tema ovogodišnjeg SFeraKona su "Paralaleni svjetovi i alternativna povijest", a s tom temom vas tradicionalno čekaju radionice, predavanja, cosplayeri te poznati domaći i strani predavači.

Tko je smjestio Sizifu?

Autor: Nea
Sisyphus_-_Tiziano
Tiziano Vecelli: Sizif

Mitologija kaže da je Sizif - osnivač i kralj Efira odnosno Korinta bio sklon prijevarama, pohlepi i okrutnosti, ali i jedan od najmudrijih ljudi na svijetu. Očigledno previše mudar za svoje dobro. No, evo kako je sve počelo...

Jednog lijepog dana ugleda Sizif vrhovnog boga Zeusa kako krade Eginu, kći riječnog boga Ezopa. Naravno da nije mogao držati jezik za zubima te je tu tajnu rastrubio uokolo. Bio je svjestan da će Zeus uzvratiti pa je svojoj ženi naredio da ne prinosi nikakve žrtve bogovima nakon njegove smrti što je inače bilo uobičajeno u to vrijeme. I doista. Zeus pošalje Hada da Sizifa odvede u pakao i tamo ga okuje u lance. No, bijaše Sizif lukav te zezne Tantosa boga smrti, nagovorivši ga da sam isproba čvrstinu lanca. Tantos, nekako previše glup za jednoga boga, nasjedne tome i osta okovan, a Sizif pobježe.

Očekivano, taj potez je imao puno veće posljedice jer sve dok je Tantos bio vezan nitko nije umirao. To je poprilično iživciralo Aresa kojem uopće više nisu bili zabavni ratovi u kojima nitko nije pogibao. A nitko neće živcirati Aresa i proći nekažnjeno. Stoga Ares oslobodi Tantosa glupana i pošalje Sizifa u Tartar. Eto, padoše Sizif još niže u podrum Hadov.

No, sada tu dolazi na svoje ona fora o njegovoj ženi i prinošenju žrtve. U Hadu Sizif pronađe Perzefonu kraljicu Hada i počne joj kukati i plakati i naricati kako mu je žena okrutna i nije prinjela žrtvu bogovima povodom njegove smrti. A Perzefona kao i svaka žena padne na njegove priče o ljubavi, ženi, žrtvi te ga pusti nazad na svijet ne bi li svoju dragu naučio pameti. I naravno, prevarant poput Sizifa nije se imao namjeru više vraćati nazad u pakao.

sizifAli, bogovi su imali drugačije viđenje ostatka njegova života. I tako, vrlo brzo na njegova vrata pokuca bog Hermes te ga uljudno, onoliko koliko to bogovi mogu biti, vrati nazad u Tartar.

Naravno da su sve njegove laži i prijevare razljutile bogove do božanskih granica pa mu odrede jednu od najstrašnijih kazni, kaznu koja je još strašnija za mudre ljude kakav je bio Sizif. Osuđen je da gura veliku gromadu stijene uz planinu sve do njena vrha no, čim bi se približio vrhu, gromada bi se otkotrljala i Sizif bi uzaludno počinjao sve iznova... Cijelu vječnost...

Tko je smjestio Sizifu? Sizif, a tko drugi?!

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Korisnička zona