goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

gotManje od tri mjeseca ostala su do početka prikazivanja posljednje sezone Igre prijestolja. Datum izlaska je nedjelja 14. travnja, a epizode će biti premijerno prikazivane uobičajenim tempom od jednog nastavka tjedno, što znači da se izlazak zadnje epizode kompletne serije očekuje 19. svibnja.

Glass official theatrical posterU kinima se ovih dana vrti Glass, treći film iz prve Shyamalanove trilogije. Neslomljivi Overseer (Bruce Willis) obračunat će se s nadljudski moćnim Beastom (James McAvoy), i starim neprijateljem Glassom (Samuel L. Jackson).

warhammerProizvođači igara Warhammer koristili su strategiju uvođenja novih edicija svakih nekoliko godina. Kao rezultat takve politike, njihove igre su opstale desetljećima. No prije nekoliko godina ukinuta je jedna od dvije najdugovječnije igre Warhammer Fantasy Battles, a nastavljen je razvoj Warhammera 40000.

avengers endgameSaga o Osvetnicima započela je s Iron Manom (2008) a završit će ju Avengers: Endgame (2019). Nakon dvadeset jednog filma u ukupnom trajanju od 38 sati, približava se vrijeme rastanka s nekima od omiljenih junaka.

Lipanjska Pathfinder izdanja

undead_revisitedIz Paizo Publishinga nam je tijekom lipnja došlo pet novih izdanja za Pathfinder: Undead Revisited, Humans of Golarion, Adventure Path #46: Wake of The Watcher, Academy of Secrets i Game Mastery Map Pack: Magic Academy.

Krenimo redom. Pathfinder Campaign Setting: Undead Revisited nam donosi 10 nemrtvih čudovišta, no na potpuno novi način. Istražuje se njihova primjena u kampanji, varijante, par dobrih ideja za svako čudovište, itd.

Pathfinder Player Companion: Humans of Golarion je pak sourcebook u kojem su opisani ljudi, različite etničke pripadnosti, filozofije, tradicije, priče o drevnim izgubljenim ljudskim carstvima, i slično.

wake_of_the_watcherPathfinder Adventure Path #46: Wake of the Watcher (Carrion Crown 4 of 6) je nastavak priče iz Carrion Crown serijala, a radnja je smještena u maleni gradić oko kojeg se bori više zlih sila. Važno je i za spomenuti da su avantura i čudovišta predstavljena u njoj inspirirana djelima H.P. Lovecrafta te njegovim Cthulhu mythosom. U avanturi se direktno spominju npr. Azathoth, Nyarlathotep, Cthulhu, itd.

Pathfinder Module: Academy of Secrets je samostojeća avantura u kojoj su igrači pozvani da u sklopu natjecanja pokušaju prodrijeti u čarobnjačku akademiju kroz njenu tamnicu. No, kao i uvijek, nešto pođe po zlu.

academy_of_secretsI na kraju, Game Mastery Map Pack: Magic Academy, poput ostalih Map Packova, donosi nam pločice na kojima su prikazane sobe kakve bi mogli naći u jednoj čarobnjačkoj akademiji.

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Korisnička zona