goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

gotManje od tri mjeseca ostala su do početka prikazivanja posljednje sezone Igre prijestolja. Datum izlaska je nedjelja 14. travnja, a epizode će biti premijerno prikazivane uobičajenim tempom od jednog nastavka tjedno, što znači da se izlazak zadnje epizode kompletne serije očekuje 19. svibnja.

Glass official theatrical posterU kinima se ovih dana vrti Glass, treći film iz prve Shyamalanove trilogije. Neslomljivi Overseer (Bruce Willis) obračunat će se s nadljudski moćnim Beastom (James McAvoy), i starim neprijateljem Glassom (Samuel L. Jackson).

warhammerProizvođači igara Warhammer koristili su strategiju uvođenja novih edicija svakih nekoliko godina. Kao rezultat takve politike, njihove igre su opstale desetljećima. No prije nekoliko godina ukinuta je jedna od dvije najdugovječnije igre Warhammer Fantasy Battles, a nastavljen je razvoj Warhammera 40000.

avengers endgameSaga o Osvetnicima započela je s Iron Manom (2008) a završit će ju Avengers: Endgame (2019). Nakon dvadeset jednog filma u ukupnom trajanju od 38 sati, približava se vrijeme rastanka s nekima od omiljenih junaka.

U prodaji Chronicles of Future Earth i Keeper's Screen iz Chaosiuma

Autor: Klosharr

corebook_cover_250Za početak 2011. Chaosium Inc. je na police izbacio dva nova materijala – The Chronicles of Future Earth core rulebook te Keeper's Screen za Call of Cthulhu.

The Chronicles of Future Earth (TCFE) je core rulebook prije najavljenog settinga za Chaousiumov Basic Roleplaying (BRP) sistem smješten u daleku budućnost. Zemlja kakvu danas poznajemo više ne postoji, a umjesto nje imamo svijet pun opasnosti, misterija, više ili manje poznatih fantastičnih bića, magije, tisućljetnih legendi i povijesnih kronika te neizbježnih duhova prošlosti. TCFE sadrži detaljne opise prošlosti i događaja koji su doveli do ovakvoga stanja kao i detaljan opis svega što se trenutno u svijetu oko igrača nalazi i događa. Osim pozadinske priče, TCFE nudi i neka dodatna BRP pravila karakteristična za svijet, kao i liste svega što se u njemu nalazi, od opreme i istaknutih NPC-a do beštija koje će neminovno stati igračima na put.

keepers_screen_cover_250Keeper's Screen je pak rekvizit namijenjen voditeljima Call of Cthulhu avantura, posebno napravljen za trenutno aktualnu ediciju pravila. Ovaj trodjelni panel od tvrdog materijala, punih dimenzija 84x22 cm, sa unutrašnje, voditeljeve strane, sadrži sažetke najbitnijih pravila, tablica i podsjetnika (bazne vrijednosti skillova, efekti gubitka sanity-ja, itd.), a sa vanjske prikaz idličnog i mirnog krajobraza uz jezero u koje istražitelji Mythosa čeznutljivo gledaju. Uz sam Screen u paketu dolazi i poster dimenzija 56x86 cm na kojemu su prikazane korelacije između bogova i štovatelja iz Mythosa. Poster su izradili francuski artisti Christian Grussi i El Théo.

Prodajna cijena za The Chronicles of Future Earth je oko 20, a za Keeper's Screen oko 15 američkih dolara.

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Korisnička zona