aladinU hrvatska kina danas stiže Aladdin, sljedeći u nizu Disneyevih hitova koji u novome ruhu obrađuje već ispričanu priču. Film će biti dostupan u dvije verzije, u originalu i sa hrvatskom sinkronizacijom.

goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

gotManje od tri mjeseca ostala su do početka prikazivanja posljednje sezone Igre prijestolja. Datum izlaska je nedjelja 14. travnja, a epizode će biti premijerno prikazivane uobičajenim tempom od jednog nastavka tjedno, što znači da se izlazak zadnje epizode kompletne serije očekuje 19. svibnja.

Glass official theatrical posterU kinima se ovih dana vrti Glass, treći film iz prve Shyamalanove trilogije. Neslomljivi Overseer (Bruce Willis) obračunat će se s nadljudski moćnim Beastom (James McAvoy), i starim neprijateljem Glassom (Samuel L. Jackson).

warhammerProizvođači igara Warhammer koristili su strategiju uvođenja novih edicija svakih nekoliko godina. Kao rezultat takve politike, njihove igre su opstale desetljećima. No prije nekoliko godina ukinuta je jedna od dvije najdugovječnije igre Warhammer Fantasy Battles, a nastavljen je razvoj Warhammera 40000.

Novi Call of Cthulhu naslovi

Autor: Exxar

coc_orleans_invictus.jpgIz Chaosiuma dolazi najava za dva nova Call of Cthulhu naslova koja će izaći u kasno ljeto: Secrets of New Orleans i Cthulhu Invictus.

Secrets of New Orleans je setting book za 1920-e godine. Ispod blještavih atrakcija kao što je Mardi Gras nalazi se neobuzdana korupcija i propadanje - idealan inkubator za sile Mythosa. Knjiga donosi detaljan prikaz povijesti New Orleansa, od originalnog francuskog naselja do razvoja u ogromni američki grad, te opis svih djelova grada uključujući i okolne regije. Voodoo igra prominentnu ulogu u New Orleansu, stoga sourcebook donosi pravila za njegovu integraciju u Call of Cthulhu. Tu su i nove profesije za likove, opisi nekolicine tajnih društava, te prikladna avantura.

Cthulhu Invictus je campaign book za Call of Cthulhu smješten u Rimsko carstvo. Rim je ogromni grad u kojem se susreću kulture sa svih krajeva carstva, i sve se može nabaviti za pravu cijenu. Carstvo je opsjednuto protivnicima sa svih strana, a mračne sile jačaju i koruptiraju ga iznutra. Igrači poprimaju uloge rimskih građana koji brane Carstvo od strahota iz Mythosa i mitologije, po cijenu vlastitog razuma. Osim detaljnog opisa Carstva, ovaj dodatak sadrži nove profesije prikladne za setting, kolekciju kultova koji funkcioniraju unutar carstva, više od 40 kreatura iz rimskog folklora i mitologije, itd.

Oba naslova su ilustrirana paperback izdanja. Secrets of New Orleans sadrži 96 strana uz najavljenu prodajnu cijenu od oko 17 američkih dolara, dok Cthulhu Invictus sadrži 168 strana uz cijenu od oko 27 dolara. 

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Korisnička zona