goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

gotManje od tri mjeseca ostala su do početka prikazivanja posljednje sezone Igre prijestolja. Datum izlaska je nedjelja 14. travnja, a epizode će biti premijerno prikazivane uobičajenim tempom od jednog nastavka tjedno, što znači da se izlazak zadnje epizode kompletne serije očekuje 19. svibnja.

Glass official theatrical posterU kinima se ovih dana vrti Glass, treći film iz prve Shyamalanove trilogije. Neslomljivi Overseer (Bruce Willis) obračunat će se s nadljudski moćnim Beastom (James McAvoy), i starim neprijateljem Glassom (Samuel L. Jackson).

warhammerProizvođači igara Warhammer koristili su strategiju uvođenja novih edicija svakih nekoliko godina. Kao rezultat takve politike, njihove igre su opstale desetljećima. No prije nekoliko godina ukinuta je jedna od dvije najdugovječnije igre Warhammer Fantasy Battles, a nastavljen je razvoj Warhammera 40000.

avengers endgameSaga o Osvetnicima započela je s Iron Manom (2008) a završit će ju Avengers: Endgame (2019). Nakon dvadeset jednog filma u ukupnom trajanju od 38 sati, približava se vrijeme rastanka s nekima od omiljenih junaka.

Dungeons and Dragons izdanja za ožujak

Autor: Exxar

 

dnd_4th_phb2.jpgOvaj mjesec izašla su dva nova dodatka za četvrtu ediciju D&D-a: Dungeon Delve i Player's Handbook 2.

Potonji je prvi naslov ovogodišnjeg core seta, dok će Dungeon Master's Guide 2 i Monster Manual 2 izaći kasnije tijekom godine. Najznačajnije novosti koje PHB 2 donosi nove su klase i rase - Bard, Sorcerer, Avenger, Invoker, Warden, Druid, Barbarian i Shaman, te Gnome, Shifter, Goliath, Half-Orc i Deva. Naravno, uz to dolazi i pregršt drugog materijala, no ova knjiga najiščekivanija je upravo zbog rasa i klasa poznatih iz prijašnjih edicija koje nisu uvrštene u prvi PHB.

Dungeon Delve je pak adventure book koji sadrži kolekciju pregeneriranih dungeona koji se mogu iskoristiti za jednu večer igranja bez pripreme. U knjizi se nalazi po jedan "delve" za svaki level likova od 1 do 30, a svaki od njih sadrži tri detaljno opisana encountera te adventure hook. Ovaj naslov ponajprije će biti koristan onima koji nemaju puno vremena za pripremu borbenih encountera, no svaki DM u njemu može naći nešto korisno, makar to bile samo ideje.

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Korisnička zona