goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

gotManje od tri mjeseca ostala su do početka prikazivanja posljednje sezone Igre prijestolja. Datum izlaska je nedjelja 14. travnja, a epizode će biti premijerno prikazivane uobičajenim tempom od jednog nastavka tjedno, što znači da se izlazak zadnje epizode kompletne serije očekuje 19. svibnja.

Glass official theatrical posterU kinima se ovih dana vrti Glass, treći film iz prve Shyamalanove trilogije. Neslomljivi Overseer (Bruce Willis) obračunat će se s nadljudski moćnim Beastom (James McAvoy), i starim neprijateljem Glassom (Samuel L. Jackson).

warhammerProizvođači igara Warhammer koristili su strategiju uvođenja novih edicija svakih nekoliko godina. Kao rezultat takve politike, njihove igre su opstale desetljećima. No prije nekoliko godina ukinuta je jedna od dvije najdugovječnije igre Warhammer Fantasy Battles, a nastavljen je razvoj Warhammera 40000.

avengers endgameSaga o Osvetnicima započela je s Iron Manom (2008) a završit će ju Avengers: Endgame (2019). Nakon dvadeset jednog filma u ukupnom trajanju od 38 sati, približava se vrijeme rastanka s nekima od omiljenih junaka.

Fire and Blood: 300 Years Before A Game of Thrones

grrmartin 300yearsPomahnitalo krenuh 14. listopada na Martinov blog na kojem je objavio vijest o datumu izlaska novog štiva iz serijala "A Song of Ice and Fire". Povratak u Westeros omogućio nam je već danas, pustivši u prodaju prvu od dvije knjige "Fire and Blood: 300 Years Before A Game of Thrones (A Targaryen History)".

Na gotovo tisuću stranica izdavač HarperVoyager tiskao je ovu povjesnicu koja sadrži zanimljivosti, ali i odgovore na pitanja koja su nekim čitateljima očito bila neophodna. Kažem očito jer bi večina, vjerujem, radije ove zime u rukama držala "Winds of Winter".

No, tko nas čitatelje diljem svijeta pita što bismo mi? Gospodin Martin sigurno ne...

Sve u svemu, zasigurno ćete uživati ako ste čekali odgovore na pitanja poput "Koje je porijeklo tri zmajevska jaja iz kojih su se izlegli Drogon, Viserioni i Rhaegal? Što se dogodilo u Valyriji i što se sve događalo u Dragonstoneu... Tko je zapravo bio Aegon i zašto je osmislio Željezno prijestolje... Koje sitnice su presudile do rasplamsavanja rata koji je napravio razdor u kući Targaryen..."

Obzirom na sadržaj, važno je napomenuti da knjiga nije ni novela niti roman, već "povijesni zapis" o osebujnoj Targaryan lozi.

Poseban naglasak svakako treba staviti i na više od osamdeset crno-bijelih ilustracija koje potpisuje Doug Wheatley.

U svakom slučaju nastavljamo s uživanjem u borbama, podmetanjima, zavjerama, požudi, ratovima, politici, incestima i inim stvarčicama u koje nas je uveo um George R.R.Martina.

Osobno dižem čašu za "Fire and Blood"!

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Korisnička zona