Nastavak koji se čekao deset godina dobio je prvu najavu. U drugom dijelu hita iz 2009.-te očekujte posjet Bijeloj zombielandkući, Božić u zemlji zombija i monster truck.

jumanjiTreći film o Jumanjiju vodi nas kroz pustinju i prašumu. Kao da to nije dovoljno zahtjevno, grupi tinejdžera će u rješavanju igre pomoći ili odmoći njihovi djedovi.

xmenPrije izlaska filma vrijeme je da ukažemo na detalje koje je korisno znati prije nego feniks sleti u kina petog lipnja.

aladinU hrvatska kina danas stiže Aladdin, sljedeći u nizu Disneyevih hitova koji u novome ruhu obrađuje već ispričanu priču. Film će biti dostupan u dvije verzije, u originalu i sa hrvatskom sinkronizacijom.

goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

Stripovi prema Martinovim novelama, američke vile i zmajevi

lutajuci_vitez

U ovoj vijesti predstavit ćemo 2 nova romana -Sjene zmajeva serijala Kronike Imaginaria Geographia J.A. Owena i Iluzije A. Pike te 2 stripa Lutajući vitez I. i II. prema novelamaGeorga R.R. Martina.

George Raymond Richard Martin, najpoznatiji po svojoj zbirci Pjesma Leda i Vatre,  legendarni je književnik o kojem smo mnogo puta pisali.  Ovoga puta donosimo vam vijest o stripovima Lutajući vitez i Lutajući vitez II.: Zakleti mač u izdanju Algoritma. Oba stripa je scenaristički adaptirao Ben Avery, a ilustrirao Mike Miller.

Radnja Lutajućeg viteza odvija se za vrijeme vladavine Viserysa I., stoljeće prije početka zbivanja o kojima Martin piše u romanima iz serijala Pjesma Leda i Vatre. Glavni lik je štitonoša Dunk koji nakon smrti viteza kojem je služio preuzima njegov oklop, konje, novac i opremu, odlučuje i sam postati vitez te se prijaviti na turnir. Na svom putu susreće dječaka zvanog Egg koji mu postaje štitonoša.

lutajuci_vitez2U drugom pak dijelu, Lutajući vitez II: Zakleti mač, taj će nadobudni vitez stupiti u službu siromašnog kneza zemljaša Ser Eustacea u čijim zemljama vlada suša. Iako je treća novela o Dunku i Eggu (Zagonetni vitez) objavljena 2010., još uvijek nestrpljivo očekujemo njezinu adaptaciju, a nakon četvrte (The She-Wolves), dolazi i ukoričena zbirka svih dogodovština ovih hrabrih junaka. 

 

sjene_zmajeva

 

 

 

 

U izdanju Algoritma dolazi i čevrti roman iz serijala Kronike Imaginaria Geographia - Sjene zmajeva Jamesa A. Owena. Iako serijal ima zasad 6 nastavaka (6. izlazi 28. kolovoza ove godine), Algoritam je na svojim web stranicama napisao kako Sjenama zmajeva "stavlja točku na jedan od najboljih pustolovnih serijala za mlade koji su police za knjige ikada vidjele", što bi se moglo protumačiti kako neće više prevoditi ovaj serijal.

iluzije

 

 

Iz pera američke književnice Aprilynne Pike, a u nakladi Mozaik knjige, stiže nam treći roman i još jedna nevjerojatna pustolovina vile Laurel koja odrastajući među ljudima pokušava spasiti svijet vila od trolova, ljudi pa čak i drugih vila. U Iluzijama, tek što joj se život počeo vraćati u normalu, otkriva kako skriveni neprijatelj strpljivo čeka svoj čas i po prvi puta ne može biti sigurna u pobjedu njezine strane. 

Roman Iluzije, treći iz serijala koji se našao na listi najprodavanijih romana New York Timesa (prva dva su Krila i Čarolije),  u potpunosti će promijeniti vaše mišljenje o vilama.

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Prijatelji

Korisnička zona