aladinU hrvatska kina danas stiže Aladdin, sljedeći u nizu Disneyevih hitova koji u novome ruhu obrađuje već ispričanu priču. Film će biti dostupan u dvije verzije, u originalu i sa hrvatskom sinkronizacijom.

goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

gotManje od tri mjeseca ostala su do početka prikazivanja posljednje sezone Igre prijestolja. Datum izlaska je nedjelja 14. travnja, a epizode će biti premijerno prikazivane uobičajenim tempom od jednog nastavka tjedno, što znači da se izlazak zadnje epizode kompletne serije očekuje 19. svibnja.

Glass official theatrical posterU kinima se ovih dana vrti Glass, treći film iz prve Shyamalanove trilogije. Neslomljivi Overseer (Bruce Willis) obračunat će se s nadljudski moćnim Beastom (James McAvoy), i starim neprijateljem Glassom (Samuel L. Jackson).

warhammerProizvođači igara Warhammer koristili su strategiju uvođenja novih edicija svakih nekoliko godina. Kao rezultat takve politike, njihove igre su opstale desetljećima. No prije nekoliko godina ukinuta je jedna od dvije najdugovječnije igre Warhammer Fantasy Battles, a nastavljen je razvoj Warhammera 40000.

Naslovi iz Znanja u ožujku

Autor: sabriel

zvijer-u-njemu

U ožujku možete pročitati tri nova fantasy i povijesna romana: Bratstvo crnog bodeža: Zvijer u njemu J.R. WardProsjak na vratima Thalasse Ali te Imperator: Smrt kraljeva Conna Igguldena.

 

Treća knjiga serijala Bratstvo crnog bodeža - Zvijer u njemu je pred nama iako bi prema američkom originalu Lover Eternal trebala biti druga po redu (prvi roman Dark Lover podijeljen je na dva romana u izdanju Znanja: Noćni lov i Kraljica tame). Ovaj roman bavi se Rageom, ratnikom iz bratstva na kojeg je bačeno prokletsvo zvijeri - kad je pod velikim pritiskom preobražava se u zmaja koji mu je istetoviran na leđima. Drugi roman se bavi borbom Ragea sa "zvijeri u njemu", a u toj borbi će mu pomoći ljudska žena Mary... Ako ste u dvojbi, pročitajte prvo poglavlje!

 

prosjak-pred-vratimaDrugi roman trilogije o viktorijanskoj Indiji zove se Prosjak pred vratima, a autorica Thalassa Ali vraća svoju glavnu junakinju Marianu u grad Lahore. Marina se mora odreći dječaka Sabura kojeg voli kao svoje vlastito dijete i razvrgnuti svoj brak sa Hassanom Ali Kanom dok oko nje bukte građanski i politički nemiri. Zadnji dio trilogije koji slijedi zove se Companions of Paradise, o kojem možete pročitati više na autoričinom web sajtu, a prije toga pročitajte isječak Prosjaka pred vratima.

 

imperator-smrt-kraljeva

 

 

 

Također drugi nastavak starorimskog povijesnog serijala Imperator: Smrt kraljeva, prati odrastanje Julija Cezara u mladog vojnika. Konkretno u ovom nastavku prati njegove vojne pustolovine u sjevernoj Africi kao i gušenje Spartakove pobune. Romani koji nas očekuju su: The Fields of Swords i The Gods of War. Pročitajte prvo poglavlje romana Smrt kraljeva te posjetite stranicu autora Conna Igguldena.

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Korisnička zona