aladinU hrvatska kina danas stiže Aladdin, sljedeći u nizu Disneyevih hitova koji u novome ruhu obrađuje već ispričanu priču. Film će biti dostupan u dvije verzije, u originalu i sa hrvatskom sinkronizacijom.

goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

gotManje od tri mjeseca ostala su do početka prikazivanja posljednje sezone Igre prijestolja. Datum izlaska je nedjelja 14. travnja, a epizode će biti premijerno prikazivane uobičajenim tempom od jednog nastavka tjedno, što znači da se izlazak zadnje epizode kompletne serije očekuje 19. svibnja.

Glass official theatrical posterU kinima se ovih dana vrti Glass, treći film iz prve Shyamalanove trilogije. Neslomljivi Overseer (Bruce Willis) obračunat će se s nadljudski moćnim Beastom (James McAvoy), i starim neprijateljem Glassom (Samuel L. Jackson).

warhammerProizvođači igara Warhammer koristili su strategiju uvođenja novih edicija svakih nekoliko godina. Kao rezultat takve politike, njihove igre su opstale desetljećima. No prije nekoliko godina ukinuta je jedna od dvije najdugovječnije igre Warhammer Fantasy Battles, a nastavljen je razvoj Warhammera 40000.

Kiša romana za kraj listopada!

vatrena-vrataKraj listopada, a Znanje u zadnjim tjednima "ispucalo" nama 4 zanimljiva naslova: povijesne romane Vatrena vrata, Crvena Kraljica i Madame Tussaud te SF roman Beskrajno putovanje

Steven Pressfield, objavio je 1998. godine Vatrena vrata, roman o slavnoj bitci kod Termopila (iste godine objavljen je i strip Franka Millera 300!). Termopili ili "vruća vrata" u doslovnom prijevodu, ostali su zapamćeni po najneravnopravnijoj borbi u povijesti, u kojoj je 300 Spartanaca branilo prolaz od nekoliko stotina tisuća Perzijanaca tijekom punih sedam dana. U Pressfieldovom romanu pripovjedač je rob Kseon, prisiljen ispripovjedati priču perzijskom kralju Kserksu o Spartancima koji su mu se oduprli i spremno pošli u smrt. Ovo je prvi Pressfieldov roman preveden na hrvatski, čije prvo poglavlje možete pročitati ovdje. Više o autoru na njegovoj službenoj stranici.

crvena-kraljicaCrvena kraljica je drugi roman u ciklusu "The Cousins' War" spisateljice Philippe Gregory. Nakon Bijele kraljice - Elizabeth Woodville, Crvena kraljica nam donosi priču o Lady Margaret Beaufort, majci Henrika VII. i ključnoj osobi u Ratu ruža. Margaret je udana u 7. godini života, potom je brak razvrgnut jer je njezin prvi suprug John de la Pole bio u prebliskom rodu s Margaret, ponovno udana za Tudora u 12. godini života, nakon čega ubrzo postaje udovica i majka s 14. godina. Izniman život u kojem je jedna žena nadživjela 4 svoja supruga i izborila pravo na prijestolje za svoga sina i time dokončala najveći rat za englesko prijestolje, okosnica je Gregorynog romana.
Nakon njega slijede već objavljeni The Lady of the Rivers, te najavljeni The White Princess i The Kingmaker's Daughters. Prvo poglavlje je dostupno ovdje, kao i link za službenu stranicu.

beskrajnoputSpomenimo i dva romana koje je Znanje objavilo u suradnji s novinskim izdavačima.

 Beskrajno putovanje Beth Revis, znanstveno-fantastični YA roman o svemirskom brodu Godspeed koji se kreće prema novom planetu, no pritom nastane kaos i pobuna u kojem vlast preuzima Veliki Starješina.

madame

 

 

 

 

Tu je i Madame Tussaud Michelle Moran, već dobro poznate po svojim povijesnim romanima Nefertiti, Heretička kraljica i Kleopatrina kći.

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Korisnička zona