goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

gotManje od tri mjeseca ostala su do početka prikazivanja posljednje sezone Igre prijestolja. Datum izlaska je nedjelja 14. travnja, a epizode će biti premijerno prikazivane uobičajenim tempom od jednog nastavka tjedno, što znači da se izlazak zadnje epizode kompletne serije očekuje 19. svibnja.

Glass official theatrical posterU kinima se ovih dana vrti Glass, treći film iz prve Shyamalanove trilogije. Neslomljivi Overseer (Bruce Willis) obračunat će se s nadljudski moćnim Beastom (James McAvoy), i starim neprijateljem Glassom (Samuel L. Jackson).

warhammerProizvođači igara Warhammer koristili su strategiju uvođenja novih edicija svakih nekoliko godina. Kao rezultat takve politike, njihove igre su opstale desetljećima. No prije nekoliko godina ukinuta je jedna od dvije najdugovječnije igre Warhammer Fantasy Battles, a nastavljen je razvoj Warhammera 40000.

avengers endgameSaga o Osvetnicima započela je s Iron Manom (2008) a završit će ju Avengers: Endgame (2019). Nakon dvadeset jednog filma u ukupnom trajanju od 38 sati, približava se vrijeme rastanka s nekima od omiljenih junaka.

Malo fantasyja i malo povijesti u novim romanima Znanja

potragaNovi svjetski hitovi u izdanju Znanja unutar bibilioteke Knjiga dostupna svima su u prodaji! Ovog puta čitajte Potragu Lauren Kate, Princa na bijelom konju Jude Deveraux i Kleopatrinu kći Michelle Moran.

U Potrazi (Passion), trećem nastavaku serijala "Pali anđeo", Luce će pokušati istražiti svoje prošle živote kako bi ispravila sadašnjost i promjenila budućnost. Daniel će taj put proći s njom, ujedno i sve kušnje njihove ljubavi, kako bi je zaštitio od opasnosti onih koji joj navodno pomažu. Prvo poglavlje i link za službenu stranicu potražite ovdje.

 

 

 

princ-na-bijelom-konjuJude Deveraux, autorica zapanjujućeg broja romana (preko 60 njih, od kojih je 36 završilo na The New York Timesovoj listi najprodavanijih), nedavno je dobila svoj prvi hrvatski prijevod romana Princ na bijelom konju (A Knight in Shining Armor), napisanog davne 1989. 
Dougless Montgomery, utjelovljenje moderne američke žene, neovisna i jaka, biva ostavljena pred oltarom negdje u Engleskoj. Ležeći na podu i oplakujući svoju sudbinu, ukazuje joj se Nicholas Stafford, Earl od Thornwycka, koji je prema nadgrobnoj ploči umro 1564. U svojoj sadašnjosti, Nicholas je lažno optužen za izdaju, stoga on putuje 400 godina u budućnost kako bi razriješio misterij optužbe, pri čemu slučajno postaje princ na bijelom konju jednoj ženi u 20. stoljeću. O spisateljičinom opusu pročitajte više na njezinoj stanici, a za zagrijavanje ovdje je dostupno prvo poglavlje.

 

kleopatrina-kciMichelle Moran nastavlja svoju tradiciju romana o stvarnim i izmišljenim, poznatim i nepoznatim osobama iz egipatske povijesti, te u svom trećem romanu Kleopatrina kći (Cleopatra's Daughter) obrađuje priču o dvoje siročadi Kleopatre i Marka Antonija. Selena i Alexandar, nakon smrti roditelja bivaju predani Oktavijanovoj sestri na brigu i odgoj. U pozadini njihovog odrastanja je i priča o antičkom Rimu u vrijeme pobune robova.

Kao i uvijek, prvo poglavlje na usluzi upoznavana s knjigom. Za one koji se žele malo više upoznati sa prijašnjim hrvatskim prijevodima Moraninih romana, pročitajte recenziju romana Nefertiti i Heretička kraljica.

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Korisnička zona