aladinU hrvatska kina danas stiže Aladdin, sljedeći u nizu Disneyevih hitova koji u novome ruhu obrađuje već ispričanu priču. Film će biti dostupan u dvije verzije, u originalu i sa hrvatskom sinkronizacijom.

goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

gotManje od tri mjeseca ostala su do početka prikazivanja posljednje sezone Igre prijestolja. Datum izlaska je nedjelja 14. travnja, a epizode će biti premijerno prikazivane uobičajenim tempom od jednog nastavka tjedno, što znači da se izlazak zadnje epizode kompletne serije očekuje 19. svibnja.

Glass official theatrical posterU kinima se ovih dana vrti Glass, treći film iz prve Shyamalanove trilogije. Neslomljivi Overseer (Bruce Willis) obračunat će se s nadljudski moćnim Beastom (James McAvoy), i starim neprijateljem Glassom (Samuel L. Jackson).

warhammerProizvođači igara Warhammer koristili su strategiju uvođenja novih edicija svakih nekoliko godina. Kao rezultat takve politike, njihove igre su opstale desetljećima. No prije nekoliko godina ukinuta je jedna od dvije najdugovječnije igre Warhammer Fantasy Battles, a nastavljen je razvoj Warhammera 40000.

Rujanski naslovi iz Znanja

ruze250U rujanskom kolu, nakladnička kuća Znanje u biblioteci Knjiga dostupna svima, pripremila je nove romane: Ruže Leile Meacham, Delirij Lauren Oliver i reizdanje romana  Anite Diamant Crveni šator.

 

Ruže („Roses“) roman je teksaške spisateljice o tri obitelji koje su osnovale grad Howbutker i koje godinama njeguju običaj razmijenjivanja ruža u sukobima, crvenom traže oprost, bijelom ga daju.

Raskol se dogodi kada iz tvrdoglavosti mlada Mary Tolive odbije bračnu ponudu Percyja Warwicka, a pogubnost te odluke osjećat će slijedeće tri generacije. 

 

 

delirij250

 

 

Drugi roman Lauren Oliver Delirijum („Delirium“) je početak njezine distopijske triologije o svijetu u kojem je pronađen lijek protiv ljubavi, najgore bolesti koja čovjeka može pogoditi. Kao i svi punoljetni, Lena Haloway ćeuskoro morati primiti svoju dozu lijeka, što ona ne može dočekati jer je život bez ljubavi bezbolan, i ne sluteći da će je 95 dana prije primanja doze jedan mladić natjerati da ponovno promisli o svemu.

 

 

 

 

 

crveni-sator250

 

Možda će neke čitateljice reći da nije pošteno što svijet iz Starog zavjeta možemo doživjeti samo iz muške perspektive,s obzirom da je i pisan samo za muškog čitatelja, no možda će one zato pronaći odušak u romanu Crveni šator („The Red Tent“) u kojem je Anita Diamant odlučila prikazati starozavjetni svijet u koji muškarac nije imao pristup; crveni šator u kojem su žene učile o tajnama spolnosti, rađanju i umiranju, sve kroz prespektivu Dine koju je zapala dužnost da izuči zanat primalje.

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Korisnička zona