Nastavak koji se čekao deset godina dobio je prvu najavu. U drugom dijelu hita iz 2009.-te očekujte posjet Bijeloj zombielandkući, Božić u zemlji zombija i monster truck.

jumanjiTreći film o Jumanjiju vodi nas kroz pustinju i prašumu. Kao da to nije dovoljno zahtjevno, grupi tinejdžera će u rješavanju igre pomoći ili odmoći njihovi djedovi.

xmenPrije izlaska filma vrijeme je da ukažemo na detalje koje je korisno znati prije nego feniks sleti u kina petog lipnja.

aladinU hrvatska kina danas stiže Aladdin, sljedeći u nizu Disneyevih hitova koji u novome ruhu obrađuje već ispričanu priču. Film će biti dostupan u dvije verzije, u originalu i sa hrvatskom sinkronizacijom.

goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

Rujanski naslovi iz Znanja

ruze250U rujanskom kolu, nakladnička kuća Znanje u biblioteci Knjiga dostupna svima, pripremila je nove romane: Ruže Leile Meacham, Delirij Lauren Oliver i reizdanje romana  Anite Diamant Crveni šator.

 

Ruže („Roses“) roman je teksaške spisateljice o tri obitelji koje su osnovale grad Howbutker i koje godinama njeguju običaj razmijenjivanja ruža u sukobima, crvenom traže oprost, bijelom ga daju.

Raskol se dogodi kada iz tvrdoglavosti mlada Mary Tolive odbije bračnu ponudu Percyja Warwicka, a pogubnost te odluke osjećat će slijedeće tri generacije. 

 

 

delirij250

 

 

Drugi roman Lauren Oliver Delirijum („Delirium“) je početak njezine distopijske triologije o svijetu u kojem je pronađen lijek protiv ljubavi, najgore bolesti koja čovjeka može pogoditi. Kao i svi punoljetni, Lena Haloway ćeuskoro morati primiti svoju dozu lijeka, što ona ne može dočekati jer je život bez ljubavi bezbolan, i ne sluteći da će je 95 dana prije primanja doze jedan mladić natjerati da ponovno promisli o svemu.

 

 

 

 

 

crveni-sator250

 

Možda će neke čitateljice reći da nije pošteno što svijet iz Starog zavjeta možemo doživjeti samo iz muške perspektive,s obzirom da je i pisan samo za muškog čitatelja, no možda će one zato pronaći odušak u romanu Crveni šator („The Red Tent“) u kojem je Anita Diamant odlučila prikazati starozavjetni svijet u koji muškarac nije imao pristup; crveni šator u kojem su žene učile o tajnama spolnosti, rađanju i umiranju, sve kroz prespektivu Dine koju je zapala dužnost da izuči zanat primalje.

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Prijatelji

Korisnička zona