Nastavak koji se čekao deset godina dobio je prvu najavu. U drugom dijelu hita iz 2009.-te očekujte posjet Bijeloj zombielandkući, Božić u zemlji zombija i monster truck.

jumanjiTreći film o Jumanjiju vodi nas kroz pustinju i prašumu. Kao da to nije dovoljno zahtjevno, grupi tinejdžera će u rješavanju igre pomoći ili odmoći njihovi djedovi.

xmenPrije izlaska filma vrijeme je da ukažemo na detalje koje je korisno znati prije nego feniks sleti u kina petog lipnja.

aladinU hrvatska kina danas stiže Aladdin, sljedeći u nizu Disneyevih hitova koji u novome ruhu obrađuje već ispričanu priču. Film će biti dostupan u dvije verzije, u originalu i sa hrvatskom sinkronizacijom.

goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

Novi romani iz Ljevaka

nasliejdje_vremena250Dva nova romana stižu nam iz izdavačke kuće Ljevak: Naslijeđe vremena Barbare Erskine i Divna stvorenja Kami Garcije i Margaret Stohl.

Barbare Erskine je već više desetljeća etablirana engleska spisateljica s 11 romana iza sebe i 4 zbirke kratkih priča, a upravo taj posljednji roman The Legacy of Time je prvi njezin roman preveden na hrvatski.

U Naslijeđu vremena Abi Rutherford, svećenica anglikanske crkve, dolazi u staru i zloglasnu parohiju, suočavajući se s nizom problema; Abi je sklona misticizmu i poganskom nasljeđu koji joj omogućava uvid u mračnu prošlost Crkve što seže u 1. stoljeće nove ere, no pritom se sukobljava s glavnim svećenikom Crkve Kieranom Scottom, koji u svom tvrdom i nepokolebljivom tradicionalnom uvjerenju Abine metode smatra običnim vještičarstvom.

Više o spisateljici i njezinom najnovijem romanu čitajte na službenim stranicama

divna_stvorenja250Divna stvorenja (Beautiful creatures) su prvi dio nove triologije, nastao zajedničkim snagama dvije spisateljice. 

U dosadnom gradiću Gatlin, gdje nitko ne očekuje ništa novo, odrasta Ethan Wate, koji pred kraj svojeg srednjoškolskog obrazovanja samo čeka trenutak kada će moći napokon pobjeći iz rodnog grada. Stvari se mijenjaju kad mu se u noćnim morama počinje pojavljivati djevojka imenom Lena Duchaness, pripadnica obitelji čarnika. 

Leni predstoji borba sa silama Zla koje će zahtjevati svoje pravo na nju kad navrši 16 godina, a osjećajima koji vežu Lenu i Ethana, ta bitka postaje i njegova.

Nakon "Divnih stvorenja" slijede dva nastavka - "Beautiful Darkness" i "Beautiful Chaos", čija su prava također otkupljena za filmsku adaptaciju, o čemu možete više saznati na internet stranici trilogije

 

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Korisnička zona