Nastavak koji se čekao deset godina dobio je prvu najavu. U drugom dijelu hita iz 2009.-te očekujte posjet Bijeloj zombielandkući, Božić u zemlji zombija i monster truck.

jumanjiTreći film o Jumanjiju vodi nas kroz pustinju i prašumu. Kao da to nije dovoljno zahtjevno, grupi tinejdžera će u rješavanju igre pomoći ili odmoći njihovi djedovi.

xmenPrije izlaska filma vrijeme je da ukažemo na detalje koje je korisno znati prije nego feniks sleti u kina petog lipnja.

aladinU hrvatska kina danas stiže Aladdin, sljedeći u nizu Disneyevih hitova koji u novome ruhu obrađuje već ispričanu priču. Film će biti dostupan u dvije verzije, u originalu i sa hrvatskom sinkronizacijom.

goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

Utopistički roman "Postanak"

postanak250Školska knjiga prevela je novi roman novozelandskog pisaca Bernarda Becketta pod imenom Postanak (Genesis). Beckett je inače specijaliziran za žanr tzv. young adult fikcije, te je u više navrata nagrađivan upravo u kategoriji pisca za djecu i mlade.

Postanak je priča o svijetu šezdesetak godina unaprijed, u kojem je Zemlja uništena ljudskim djelovanjem, no usred pustoši Platon, poslovni čovjek neograničeno dubokih džepova, gradi oazu na otoku Aotearoa i naziva je Republika. Otok je u potpunosi izoliran i kontakt s ostatkom srušenog svijeta nije dopušten.

No, Adam Forde spašava utopljenicu iz mora, i tim činom milosrđa donosi propast prve Republike. Barem su tako učili Anaksimandar, glavnu junakinju romana, koja istražujući povijest otoka doznaje istinu o Republici i postavlja ona stara pitanja, još iz davnog 20. stoljeća, pitanja o savjesti i humanosti u novom, tehnološkom dobu.

Beckett je inače učitelj matematike i engleskog jezika, a nešto šturih, ali ipak službenih informacija o njemu i romanu možete dobiti na stranicama originalnog izdavača. 

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Prijatelji

Korisnička zona