Nastavak koji se čekao deset godina dobio je prvu najavu. U drugom dijelu hita iz 2009.-te očekujte posjet Bijeloj zombielandkući, Božić u zemlji zombija i monster truck.

jumanjiTreći film o Jumanjiju vodi nas kroz pustinju i prašumu. Kao da to nije dovoljno zahtjevno, grupi tinejdžera će u rješavanju igre pomoći ili odmoći njihovi djedovi.

xmenPrije izlaska filma vrijeme je da ukažemo na detalje koje je korisno znati prije nego feniks sleti u kina petog lipnja.

aladinU hrvatska kina danas stiže Aladdin, sljedeći u nizu Disneyevih hitova koji u novome ruhu obrađuje već ispričanu priču. Film će biti dostupan u dvije verzije, u originalu i sa hrvatskom sinkronizacijom.

goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

Povijesni romani Znanja u kolovozu!

heretickakraljicaMjesec kolovoz donosi i dva vruća naslova iz žanra povijesnog romana, 
Quattrocento i Heretička kraljica, oba izašla u nakladi Znanje.

Roman Heretička kraljica američke spisateljice povijesnih romana svojevrsan je nastavak romana Nefertiti, kod nas objavljenog u veljači. 

Radnja romana događa se 20 godina nakon Nefertiti, a gotovo svi likovi koji se pojavljuju u Nefertiti su nestali s povijesne pozornice, ostavivši jedinog preostalog člana 18. dinastije, Nefertitinu nećakinju Nefertari, da pokuša pronaći svoje mjesto na dvoru faraona Setija I. i njegovo sina Ramzesa II. 

Kao i Neferetiti, roman obilije detaljima iz života drevnih Egipćana, puna napetosti i intriga koja nastaju u svakom kutku egipatskog dvora. Ovaj roman će prikazati jednu od najljepših ljubavnih priča koja je tako rijetka među vladarima u povijesti, Nefertari i Ramzesa II., a zagrijati se možete tako da krenete od prvog poglavlja.

quatrrocentoQuattrocento, roman španjolske spisateljice Susane Fortes izašao je prvotno 2010. u nakladi Frakture, a sad se može čitati i u sklopu biblioteke Knjiga dostupna svima naklade Znanje.

Radnja romana se odvija u 21. stoljeću, ali kao odjek petsto godina stare izdaje. 1478. na nedeljnoj misi izvedena je jedna od najmračnijih urota u talijanskoj povijesti, tzv. urota Pazzija, kada je usred najsvečanijeg trenutka Euharistije ubijen Lorenzo Medici. Događaj je bio toliko strašan da su ga zabilježili mnogi talijanski umjetnici toga vremena.

Pet stoljeća kasnije u Vatikanu, Ana Sotomayor, studentica povijesti umjetnosti istražuje rad Pierpaola Masonija, jednog od umjetnika koji je prikazao urotu na platnu, a upravo preko njegovih djela  Ana će pokušati razmrsiti stare zagonetke, otkriti osobu koja je izrekla naredbu za smaknuće i tko su ljudi koji su ispod plašteva skrivali kobne oštrice.

Quattrocento je već proglašavan nasljednikom Da Vincijevog koda, zbog sličnih elemenata pustolovine, trilera, renesansne umjetnosti, povijesnih urota i potjere po Italiji, a je li uistinu zaslužio tu titulu, provjerite sami, počevši s prvim besplatnim poglavljem

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Prijatelji

Korisnička zona