jumanjiTreći film o Jumanjiju vodi nas kroz pustinju i prašumu. Kao da to nije dovoljno zahtjevno, grupi tinejdžera će u rješavanju igre pomoći ili odmoći njihovi djedovi.

xmenPrije izlaska filma vrijeme je da ukažemo na detalje koje je korisno znati prije nego feniks sleti u kina petog lipnja.

aladinU hrvatska kina danas stiže Aladdin, sljedeći u nizu Disneyevih hitova koji u novome ruhu obrađuje već ispričanu priču. Film će biti dostupan u dvije verzije, u originalu i sa hrvatskom sinkronizacijom.

goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

gotManje od tri mjeseca ostala su do početka prikazivanja posljednje sezone Igre prijestolja. Datum izlaska je nedjelja 14. travnja, a epizode će biti premijerno prikazivane uobičajenim tempom od jednog nastavka tjedno, što znači da se izlazak zadnje epizode kompletne serije očekuje 19. svibnja.

Novi povijesni roman VBZ kuće - Wolf Hall

wolf_hall250Po prvi puta nam je na hrvatskom dostupan roman Wolf Hall spisateljice Hilary Mantel, za kojeg je, među ostalim nagradama, 2009. osvojila Bookera., dok se za prijevod potrudila nakladnička kuća VBZ. 

Wolf Hall je povijesni roman smješten u razdoblje od 1500. do 1535., u vrijeme engleskog kralja Henrika VIII, a glavni (anti)junak je Thomas Cromwell, Henrikov kraljevski savjetnik. 

Od običnog sina kovača, svojim sposobnostima Cromwell stasa u osobu koja je stajala uz bok kralju zaslužnom za prevrat u katoličkoj crkvi i engleskoj povjesti. 

Thomas Cromwell pojavljivao se više puta kao protagonist u književnim djelima kao jedna od odgovornih osoba za Henrikove odluke i postupke, i pritom je najčešće opisan kao spekulativna i zloćudna figura, no Mantel je nakon 5 godina proučavanja i istraživanja povijesnih činjenica odlučila dati svome liku čovječniji oblik i prikazati ga u nešto drugačijem svjetlu.

Informacije o Wolf Hallu možete pratiti na službenoj stranici, a hrvatsko izdanje dolazi u mekom uvezu i na 524 stranice.

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Korisnička zona